Utazás

Friss medvelábnyomokat találtak Egerszalóknál

Bár a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az utóbbi időben több bejelentést kapott arról, hogy medve nyomait vélték felfedezni, a bizonyíték csak most állt elő: friss medvenyomokra bukkantak Egerszalóknál.

Az utóbbi hetekben Andornaktálya, Maklár, Egerbakta, Verpelét, Egerszólát és Egerszalók környékén többen számoltak be arról, hogy medve nyomaira bukkantak, azonban a szakemberek teljes bizonyossággal nem tudták megerősíteni a medve jelenlétét. Most ez megváltozott, ugyanis Egerszalók mellett medvenyomokra bukkantak – írja a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Egy nagy maci. Képünk csupán illusztráció (fotó: Pixabay)

Egy nagy maci. Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

A szakemberek a talált nyomok alapján egy kisebb méretű medvét valószínűsítenek. A medve egészen a település határáig elmerészkedett, és még egy méhészet mellett is elhaladt, de a kaptárokat nem bántotta. Valószínűleg ismét Szlovákiából keveredett át hozzánk egy példány, ugyanis nálunk nem szaporodnak.

A környéken élőknek részletes tájékoztatást adnak arról, hogyan viselkedjenek, ha véletlenül összetalálkoznak az állattal. Azt javasolják, hogy a kutyaséltáltatás csak pórázon történjen, lehetőleg a település határain belül maradva. Aki medvét lát, a +36 30 861-3808 számú igazgatósági ügyeleti számot hívja.

Ha medvével találkozol, ezt semmiképp se csináld:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top