Utazás

Programajánló: ennyi minden vár, ha Bükfürdő felé veszed az irányt

Aki Bükfürdő felé veszi az irányt, számtalan izgalmas programot talál, kezdve a termelői piactól a kulináris kalandokon át egészen a golfig és a bringatúrákig. Összeszedtük a legizgalmasabb programpontokat, amiket kár lenne kihagyni.

Bükfürdői Termelői Piac

Áprilistól októberig tart nyitva a Bükfürdői Termelői Piac, ahol a környék termelői és kézművesei árulják termékeiket. Házi lekvár, szörp, rétes, borok, méz, kürtőskalács, olajok, savanyúság, kecske- és tehéntejből készült termékek, egyedi kerámiák, friss zöldségek és gyümölcsök, háztáji tojás, ékszerek, kukoricacsuhéból készített dísztárgyak, a nagyszülői recept alapján, tartósítószer nélkül készített húsok vagy épp a hulladékhasznosító kézműves munkái: a színes piac olyan, akár egy színes kifestő, ahonnan üres kézzel távozni nem lehet. A helyi termelőket és kézműveseket itt találja.

termelői piac

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Kulináris élmények

Csárda, büfé, cukrászda, italbár, klasszikus vagy a’la carte étterem: a településen megannyi gasztronómiai állomás várja a vendégeket, hogy a hagyományos magyar konyha ízei mellett helyi receptekkel vegye le a vendégeket a lábukról. Aki eddig nem kóstolta, semmiképp se hagyja ki a „becsinyátt” levest, a dödöllét, a kalinkót, a kaszás levest, a sült „kábosztát”, vagy épp a káposztás cvekedlivel töltött libacombot.

Golf

Európa-szerte ismert a 18 lyukú bükfürdői golfpálya, amit még 1991-ben létesítettek. Az 1 000 000 négyzetméteres komplexumon megszámlálhatatlan madár, fa és megannyi tó várja a profikat és a kezdőket egyaránt.

Szabadtéri kondipark és sportpark

Kültéri fitneszgépek, labirintus csúszdavár, rugós játékok, aktív mozgásfejlesztő hálójáték, homokozó, bölcsőhinta, mászófal, játékanimáció: a bükfürdői Sportparkban számtalan eszköz csalogatja a mozogni vágyókat – ahol a mozgásukban korlátozottakról sem feledkeztek meg. Aki mozgás helyett csak sétálna, andalogna, keresse fel a Szent Kelemen plébániatemplomot, aminek tágas parkját nemrég újították fel. 

Geocaching

A túrázók körében felkapott szabadidős játék, a geocaching Bükfürdőn és Bük településén rejt jó pár megkeresésre váró ládát. 

Geocaching

Geocaching (Fotó: Czvitkovits Judit)

Napsugár Játszópark

Kétemeletes játszólabirintus, trambulin, gokartpálya, vízi dodzsem, bowling pálya, squash pályák, függőhíd, drótkötélpálya, minigolf, vízibicikli: se szeri, se száma azoknak az élményeknek, amit az 1700 négyzetméteres élménypark nyújt kicsiknek, nagyoknak és az idősebb korosztálynak.

Kristály Torony

A 17 méter magas, 35 méter széles, 90 emeletes, 120 fő befogadására alkalmas Kristály Torony egész napos kikapcsolódást biztosít a család számára. A monumentális szerkezetről nemcsak a kilátás lélegzetelállító, de óriás hintája és 200 méteres repülő csúszdája is mágnesként vonzza a nyaralókat.

Kristály Torony Bükfürdő

A Kristály Torony Bükfürdőn (Fotó: Czvitkovits Judit)

Vadászat

Bükfürdőtől alig néhány kilométerre található Csepreg, melynek határában egy több mint 8000 hektáros vadászterület, ahol gímszarvasra, őzre és vaddisznóra lehet vadászni.

Túraútvonalak és kerékpárutak

Bük és környéke évről évre rengeteg túrázót és kerékpárost vonz, akik eltérő nehézségű terepeken tehetik próbára teljesítőképességüket. Nordic walking, tereptúra, zarándokút, slow séta: nincs olyan műfaj, ami ne teljesülhetne.

kerékpárút

Fotó: MTI/Komka Péter

Kirándulás Bükfürdő környékén

Aki valamennyi programot kipipálta, még mindig útra kelhet, Bükfürdőtől nem messze található többek között a Jeli Arborétum, Fertőd és a Fertő Hanság Nemzeti Park, az Írottkő Natúrpark, de Sopron, Kőszeg vagy Szombathely festői belvárosa is megér egy sétát.

Olvass tovább!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top