nlc.hu
Utazás
Jégbe fagyott az ország legnagyobb vízesése

Káprázatosan néz ki jégbe fagyva az ország legnagyobb vízesése

Jégfüggönnyé változott a hidegben a Parádfürdő közelében található Ilona-völgyi vízesés.

A hazánkba áramló szibériai hidegnek köszönhetően napok óta kemény mínuszok vannak az egész országban. Ilyen alacsony hőmérsékletnek pedig már Magyarország legnagyobb természetes vízesése sem tudott ellenállni.

Jégbe burkolózott a Parádfürdő közelében található Ilona-völgyi vízesés, az MTI fotósa pedig káprázatos képeket készített a látványról.

Fagyos vízesés Parádfürdőn

A részben befagyott Ilona-völgyi vízesés a Parádhoz tartozó Parádfürdő közelében 2021. január 18-án. Az Ilona-patak vízesése hazánk legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga (Fotó: MTI/Komka Péter)

A részben befagyott Ilona-völgyi vízesés a Parádhoz tartozó Parádfürdő közelében 2021. január 18-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

A részben befagyott Ilona-völgyi vízesés a Parádhoz tartozó Parádfürdő közelében 2021. január 18-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

A vízesés nem fagyott meg teljesen, ez még a legextrémebb hidegben sem fordul elő. A jégburok alatt folyamatosan hallható a magasból leömlő víz morajlása.

Fagyos vízesés Parádfürdőn

Jégalakzatok az Ilona-patakban a Parádhoz tartozó Parádfürdő közelében 2021. január 18-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Aki szeretné saját szemével is megnézni a fagyos vízesést, annak igyekeznie kell, mert keddtől enyhülés várható az időjárásunkban.

(24.hu)

Még több csodálatos vízesés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top