nlc.hu
Utazás

Éjszakai vonat a horvát tengerpartra

Májustól 22 euróért, éjszakai vonattal mehetünk a horvát tengerpartra

Gyorsan, kényelmesen, környezetbarát módon utazhatunk, és még reggelit is kapunk.
Rijeka

Május végétől egy megállóval, éjszakai vonattal mehetünk a horvát tengerpartra – írja a hvg.hu. A szolgáltatást egy cseh cég, a RegioJet indítja; a vonatok Rijekában és Splitben állnak majd meg. Egész Európában egyre nagyobb teret kap egyébként a vasúti közlekedés, ami jóval környezetbarátabb, mint ha autóval vagy repülővel mennénk valahova, és a szakértők szerint az akár 800 kilométeres szakaszokon is ki tudná váltani a repülést – emlékeztet a hírportál.

A vonatok Prágából indulnak, a megállók: Brno, Pozsony, Budapes, Zágráb, majd a tengerpart. A délután 5 órakor Prágából induló vonatok körülbelül éjfélre érnek Budapestre és másnap reggel érkeznek meg Horvátországba. Egy egyirányú, ülőkocsis jegy 22 euróba fog kerülni, míg a hálókocsis 30 euróba, az árban benne van a helyjegy-foglalás, a reggeli és a Wifi is. Rijekából, Splitből és Gračac-ból pedig egy csatlakozó busszal lehet továbbutazni Kotor (Montenegró) és Neum (Bosznia) irányába.

A szolgáltatás júliusban és augusztusban minden nap elérhető majd, májusban, júniusban és szeptemberben pedig egy héten háromszor.

Kiemelt kép: Rijeka, forrás: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top