nlc.hu
Utazás

Katar kültéri légkondikkal készül a 2022-es focivébére

Katarban olyan meleg van, hogy már kültéren is beizzítják a légkondit

Júliusban 43 Celsius fokig szökhet fel a hőmérő higanyszála.

Katar sosem tartozott a hűvös vagy hideg országok közé. Az Arab-öböl egyik leggazdagabb országában az utóbbi években megnőtt az eddig is magas átlaghőmérséklet, és sokszor már olyan elviselhetetlen a hőség, hogy kültéren is beröffentik a légkondikat. Így készülnek a 2022-es futball világbajnokságra is, melynek Katar a rendező országa. 

A LadBible megjegyzi, hogy május és október között van a legnagyobb meleg az országban, júliusban akár 43 Celsius fok is lehet. 

Katar fővárosa, az 1,3 millió lakosú Doha látképe / Fotó: Unsplash

Katar fővárosa, az 1,3 millió lakosú Doha látképe / Fotó: Unsplash

Az országban rendelet szabályozza, hogy június 1. és szeptember 15-ödike között délelőtt 10 és délután fél 4 között tilos külterületen dolgozni. 2019-ben még a Washington Post közölt cikket arról, hogy Katar már elkezdett kültéri légkondicionáló berendezéseket felszerelni főleg a piacokon, és a sétálóutcákon és stadionokban is. 

A 40 ezer férőhelyes al-Dzsanub stadiont már eleve így építették fel. A stadion lesz a 2022-es futballvébé egyik legfontosabb helyszíne. 

Dubaj eközben várja a turistákat: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top