nlc.hu
Szabadidő

Programok Dubajban

Jógázz egy piacon vagy ülj be egy kétszemélyes helikopterbe: ingyenes és exkluzív programok Dubajban

Dubajról sokan úgy vélik, hogy minden drága, pedig ha kicsit jobban körbetekintünk, könnyen találunk megfizethető és olcsó programokat is. Az alábbi írás viszont most mindent górcső alá vesz. Még a Burdzs Kalifa kilátóteraszán lévő jógaórát is.

Látvány

Dubaj sziluettje világhírű, rengeteg ikonikus épület és építmény tarkítja a városképet. A Dubaj Keretet 2018-ban adták át, a két 150 méter magas toronyból álló épületet egy 93 méter hosszú híd köti össze, az építmény kilátóként működik, és mindössze 50 dirham felmenni, ez 2021 májusában 4 ezer forintot jelent. Felmerül a kérdés, hogy miért építettek egy hatalmas képkeretet a városban, de erre már akkor a koncepció maga volt a magyarázat: a Keretet a város régi és új része közé ékelték, tehát egyik oldalán a múlt, a másik oldalán pedig a jelen és a jövő elevenedik meg.

Dubaj Keret

Fotó: Unsplash

A Kerethez képest nagy ugrás a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa. A 124. és 125. emeleten lévő szintről 360 fokos panoráma nyílik Dubajra és környékére.

A Burdzs Kalifa / Fotó: Unsplash

A Burdzs Kalifa / Fotó: Unsplash

Ide 149 dirhamért lehet felmenni, ha pedig egy felejthetetlen túrára vágysz a város felett, akkor ott van a Helidubai Jumeirah. 646 dirhamba kerül a helikoptertúra, mely lélegzetelállító élményt kínál: 

Mozdulj!

Az Al Qudra természetvédelmi terület csupán 30 perces autóútra van a városközponttól, itt két keréken kalandozhatsz. A biciklik bérleti díja 75 dirham, összesen 86 kilométernyi bicikliút vár rád, aminek egyes szakaszai az adrenalinfüggőknek és a profiknak is tökéletes, de a kezdők ugyanígy megtalálják a számításukat. És útközben ilyen csodás helyeken lehet megállni: 

dubaji oázis

Fotó: Pixabay

A SkyDive Dubai Skyhub Gyrocopter menete bakancslistás program. A 20 perces repülés 999 dirham, ami biztosan elcsábít, ha megnézed, mivel repülsz:

És hogy elszabaduljon az adrenalin. Tandemugrás 1499 dirhamért 4 kilométer magasból a SkyDive Dubai-jal a Palm Jumeirah mellett, vagy 35 km-re a várostól a homokdűnék közt a Desert Dropzone-ról.

Lazulj el!

A családbarát pop-up Ripe Market ingyenes kora reggeli jóga órákat kínál kezdőknek és haladóknak. Minden hétvégén különböző jógastílusokban, mint például a hatha vagy a vinyásza. A belépő a piacra fejenként 5 dirham. Az ételek csudásak, így ha óra után megéheznétek, egyetek is valamit. 

Jógázni 149 dirhamért lehet a város felett, mindezt korán reggel és a Burdzs Kalifa 124-edik emeletén, 465 méteren.. A kora reggeli óra résztvevői láthatják, ahogy felkel a nap.

Ha napokra csak nyugalomra vágysz, akkor irány Hatta, amiről egy hosszabb cikkben már értekeztünk

Hatta / Fotó: nlc

Hatta / Fotó: nlc

És még: 

Ha a fentebbi nem lenne elég, bőven akad még mit csinálni, vegyük például a kultúrát is górcső alá. A Jameel Arts Centre a kortárs művek kiállítótere, a belépést ingyenes, a Theatre of Digital Art már 75 dirhamra kóstál, de a kiállítást olyan érzés végigjárni, mintha te magad is a része volnál, a Dubai Opera gazdag programsorával egész évre kínál zenei élményeket.

Ha megéheztél, és nem tudod eldönteni, hova menj, klikk ide, és segítünk eligazodni a dubaji street food és a Michelin-csillagok spektrumán, ehhez itt van némi ízelítő a dubaji konyha jellegzetes fogásaiból

És ha úgy érzed, hogy még mindig van időd, és már vágynál pár hűvös órára, akkor síelj egyet. Arra ott van a Ski Dubai.

További fontos dolgok: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top