Kikapcsolódás a köbön: hosszú hétvége Bükfürdőn és környékén

nlc | 2021. Június 14.
Ha olyan helyet keresel, ahol maximálisan átadhatod magad a kényeztetésnek és a kirándulásnak, akkor irány Bükfürdő!

Az első program Bükfürdőn

Bükfürdőt a legtöbben a fantasztikus fürdőjéről ismerik, nem véletlenül, hiszen az itt található Bükfürdő Thermal & Spa az ország második legnagyobb fürdője. Repüljünk kicsit vissza az időben és ismerjük meg ennek az igazán grandiózus fürdőnek a történetét! 1957 őszén Bük határában kőolajat kerestek, ám hiába a sok fúrás és az izgatott várakozás, mert olajat nem találtak. Helyette viszont a fúrásoknak köszönhetően meleg víz tört fel a felszínre. Alig telt el öt év, és már fel is épült a melegvízkút körüli első fürdő, melyet a hatvanas években folyamatosan bővítettek. Mivel az építkezés elhúzódott, a hely sokáig egy medencével várta a vendégeket.

A bükfürdői vizet 1965-ben nyilvánították gyógyvízzé. Azért, hogy a magyarok egész évben élvezhessék az itt feltörő gyógyvíz jótékony előnyeit, 1972-ben átadták az első fedett épületet is. A 70-es évektől Bükfürdő környéken kempingek, szállodák, panziók és éttermek épültek, majd a 90-es években már rekreációs park is nyílt. 

Medence, medence és még több medence vár Bükfürdőn

Mára az ország második legnagyobb fürdőkomplexuma 18 hektáron várja a látogatókat, akik gyógy-, élmény-, gyermek- és sport­medencék, csúszdák, játszóterek sokaságából választhatnak.  A szaunázás szerelmeseit modern szaunavilág várja 10 különböző szaunakabinnal, változatos, mindig megújuló felöntésekkel és tágas pihenőterekkel. Sorba sem kell állni, mert a komplexumba már a webshopon keresztül is válthatunk jegyet.

Wellness részleg a Bükfürdő Thermal&Spa területén

Második programként pattanj bringára!

Egyre többen váltanak bringára nemcsak vidéken, de a nagyobb városokban is. A nyaralás alatt kifejezetten frissítő lehet egy kiadós termálfürdőzés után két keréken felfedezni Bükfürdőt és környékét, ahol hat új kerékpáros útvonallal várják a bringásokat. A szakaszok különböző nehézségi fokozattal vannak ellátva, így minden kerékpáros megtalálhatja a kedvének és a fittségi szintjének leginkább való útvonalat.

Az nlc kedvence!

Az egyik útvonal a Bükfürdőt és a burgenlandi Locsmándot összekötő bringaút. A túra Bükfürdőtől indul, majd Szakonyon és Gyalókán át, Zsira érintésével végig kiépített kerékpárúton érünk el a burgenlandi határtelepüléshez. Útközben frissítő-pihenőpont is található.

Gyönyörű környéken keresztül kerekezhetünk, érintve Kőszeget, Cákot, Csepreg városát, Zsirát és Szelestét is. Az útvonalak úgy lettek megtervezve, hogy a települések különböző látnivalóit is útba tudjuk ejteni.

Kerékpárral Bükfürdőn és környékén

Honnan?

Minden útvonal a bükfürdői Tourinform Irodától indul.

Harmadik program: a pálya, ami 30 éve a golfbarátok kedvence

Ha elegünk van a tekerésből, akkor irány a golfpálya! Bükfürdő ugyanis egyedi golfozási lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra vágyóknak, a Greenfiel Golf pályáin. Már 30 éve annak, hogy a híres üdülőhelyen megnyílt az ország első 18 lyukú championship golfpályája, amely európai tekintetben is híres szépségéről. A különleges, 100 hektáron elterülő, 18 lyukú golfpályán kezdő és profi golfozók számára is garantált a remek élmény.

Greenfiel Golf Bükfürdő

Negyedi program: termelői piac és borkóstoló

A kulináris élmények rajongói imádni fogják a következő két programot. 

A Bükfürdőbe látogatóknak vétek kihagyni a tavasztól őszig megrendezésre kerülő, Bükfürdői Termelői Piacot, ahol a környékbeli termelők, kézművesek kínálják portékáikat. A piacon elérhető és megvásárolható termékek mind hagyományos eljárással, helyben vagy a környéken készülnek, és magukban hordozzák a fürdőváros és szűkebb környezetének ízét és zamatát.  Hogy mikkel is találkozhatunk a piacon? Például termelői borokkal, homoktövis készítményekkel, lekvárokkal, szörpökkel, vasi tökmagolaj és népművészeti termékekkel.

Ha bevásároltunk a piacon, és minden medencét kipróbáltuk a fürdőkomplexumban, akkor irány a környék egyik kiváló borospincéje. A legtöbb pincészet szervez  bórkóstoló programokat, vacsorákat.

Ötödik program: A legvagányabb kalandpark!

Szombathely és Kőszeg között félúton, a varázslatos Gyöngyösfaluban találhatod a vadregényes Holdfény Liget – Az Alpokalja kalandparkját. A hely még 2006-ban nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, célul pedig azt tűzték ki, hogy a legkisebb gyermekektől, az őket kísérő felnőttekig mindenki megtalálja a számára megfelelő szabadidős programot a kalandparkban. 

Itt találjuk meg az ország egyik legnagyobb drótkötélpályáját. És ez nem azt jelenti, hogy csak a kamaszoknak nyújt igazi kalandot a hely, mivel a különböző állatnevekkel ellátott (Katica, Póni, Zebra) pályákat kifejezetten úgy alakították ki, hogy már hároméves kortól próbára tehessék ügyességüket a gyerekek. A kamaszoknak egyébként a Zöld, és a Türkiz pályát, míg a felnőtteknek, a Kék, Piros és a Fekete pályát ajánlják a szervezők. A legbátrabbaknak pedig igazi kihívás lesz a 18 méter magas Írott Kavics extrém mászótorony, ahonnan 3 és 5 méter magasból a bátorságugrásra, 13 és 5 méter magasból pedig a szabadesés megtapasztalására van lehetőség. 

Holdfény Liget Kalandpark

Ha még mindig marad erőd, akkor irány az innen induló Holdfény Expressz állomása. Az erdei kisvasút másik végállomása a Szent Ilona-kápolna.

Jó, ha tudod!

Nem kell autóval lecipelned a kerékpárt! A Tourinform Irodában a férfi, női és gyermek kerékpárbérlés mellett elektromos roller, férfi és női elektromos kerékpár, kisgyermekek szállításához alkalmas kerékpáros utánfutó, valamint családi kirándulásokhoz kitűnő kézikocsi is kölcsönözhető.

Exit mobile version