Míg tavaly átlagosan 5 százalékot emeltek az árakon a vendéglátósok, idén akár 15-20 százalékos áremelkedésre is számíthatnak a vendégek a strandokon – derült ki az RTL Híradó riportjából. Van, ahol 1400 forintot is elkérnek egy lángosért. Egy palacsintáért átlagosan 250-300 forintot kell fizetni, míg egy korsó sörért akár egy ezrest.
A büfések szerint az alapanyagok árának emelkedése miatt kérnek többet a vendégektől.
A Balatoni Turizmus Szövetség szerint a munkáltatók költségei, az alapanyagárak és a fejlesztések miatt nőttek az árak. “Az alapanyagok is változtak, a gasztronómia területén is nagyon komoly minőségi változás és emelkedés tapasztalható a Balatonon. Folyamatosan fejlesztettek, és ennek is van hatása az árakra” – magyarázta Fekete Tamás alelnök.
Kiemelt kép: illusztráció, MTI Fotó: Marjai János