nlc.hu
Utazás

Frissült a digitális védettségi igazolvány

Végre frissült, fontos adat került be a digitális védettségi igazolványba

Teljesült az ígéret, ez az információ még hiányzott az alkalmazásból.

Májusban lett elérhető a mobiltelefonokon a védettséget igazoló alkalmazás, ám egy fontos információ eddig hiányzott az oltási adatoknál, mégpedig az, hogy pontosan milyen vakcinát is kapott az igazolvány tulajdonosa. Voltak ígéretek arra, hogy hamarosan majd ez is fel lesz tüntetve, és a HVG észrevette, hogy megtörtént a frissítés, most már valóban szerepel a vakcinatípus is.

Ez a fejlesztés azért fontos, mert így a magyar alkalmazás már megfelel az uniós vakcinaigazolványok egy fontos kritériumának, kötelező jelleggel ugyanis csak azt az igazolást kell elfogadni a fogadó államnak, amelynek tulajdonosát az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinával oltották.

Az országok természetesen dönthetnek úgy saját hatáskörben, hogy nem ragaszkodnak ehhez a kitételhez a beutazáskor, a lényeg, hogy legyen az oltást, illetve védettséget igazoló dokumentum, és Magyarország számos régión belüli állammal kötött megállapodást arról, hogy kölcsönösen elfogadják egymás védettségi igazolványát.

mobiltelefon

Fotó: Andrea Piacquadio/Pexels

Hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top