A Nemzetközi Űrállomás parancsnoki tisztjét jelenleg Thomas Pesquet űrhajós tölti be, akinek a személyében először van francia vezetője az ISS-nek – írja a Good Morning America. Az űrhajósoknak sokszor hosszú heteken, sőt, hónapokon át kell nélkülözniük a földi örömöket, köztük a minőségi házi kosztot, hiszen ilyenkor az előre csomagolt, fagyasztva-szárított egységcsomagokon kell élniük. Igaz, hogy az űrkutatási hivatalok mindent megtesznek, hogy minél komfortosabb körülményeket biztosítsanak az űrhajósoknak, de nem meglepő, hogy Pesquet megkívánt egy kis palacsintát, a hagyományos crêpe ugyanis egy ízig-vérig francia recept.
A kreatív asztronauta ezért a rendelkezésére álló lehetőségek felhasználásával igyekezett megidézni egy kis Szajna-parti bisztró ízvilágát: csokikrémből, eperből és egy tortillából állította elő a francia ihletésű édességet, amelyről eg rövid videót is megosztott Twitter-oldalán, természetesen jellegzetes francia zenei aláfestéssel.
„A csapattársaim szerencsétlenségére a konyhai ismereteim nem igazán tükrözik a származásomat” – írja a tweetben Pesquet. „Legalább most előre tudtam figyelmeztetni Shane-et és Oleget, akikkel már laktam együtt.”
A francia fogásról készült videó megosztotta a twitterezőket, volt, aki viccesnek és eredetinek találta, míg mások csalódásukat fejezték ki. Bár Pesquet valószínűleg ezután sem tűnik majd fel sztárséfeket felvonultató gasztro-reality műsorokban, mindenképpen elismerésre méltó a kreativitása, amellyel összehozta a világ első űrben felszolgált palacsintáját.
Még több palacsinta az nlc-n:
- Péntek van, jöhet a palacsinta, de izgalmas legyen ám!
- Jó hortobágyi palacsinta létezik, mi magunk fogjuk elkészíteni
- Mi kell a tökéletes palacsintához? Egy jól záró befőttesüveg!