nlc.hu
Utazás

Floki, a mentett hegymászó macska

48 hegyet mászott meg Floki, az oroszlánszívű cica

Világsztárrá válik a páros, hála a képeknek.
Floki, a hegymászó cica

Mel Elam tavaly hozta haza Flokit, a cirmos kiscicát egy menhelyről, miután meghalt imádott kutyája. Azonnal egymásra találtak, a fiatal nő pedig elhatározta, hogy ott folytatja hobbiját, ahol kutyájával abbahagyta: hegymászással. Egy kutyával persze könnyebb az ilyesmi, mint egy a saját területéhez ragaszkodó és alapjáraton ijedős cicával, de Flokinak nem okozott gondot átállni az új életstílusra és ritmusra: boldogan tart gazdájával, bármerre is visz az útjuk. Annyira, hogy mostanra megmászták New Hampshire 48 (!) legmagasabb hegycsúcsát.

Mel külön Facebook-oldalt működtet a cica kedvéért, Floki kalandjait bárki követheti. Június 27-i posztja arról szól, hogy megmászták a 48. hegyüket is, ez egyébként a Mount Washington volt a maga 1917 méteres csúcsával. 

Floki egy hátizsákba rögzített hámmal utazik gazdája hátizsákjában. Amikor kedve van, kiszáll belőle, de a hám és a póráz ekkor sem kerül le. Ha hideg van, csinos kis mellénykét is kap. Aki ismeri a macskák testbeszédét, az már a képeket látva is biztos lehet benne, hogy Floki imádja az egészet. Gazdája pedig azt, hogy lassan kész celebek lesznek, annyian követik az oldalt.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top