nlc.hu
Utazás

Elsodort egy autót a viharok utáni hatalmas vízözön

Videón, ahogy elsodorja az autót az iszonyú vízözön

Európa mellett az Egyesült Államok egyes államaiban is komoly gondokat okoz a nagy mennyiségű csapadék.

Míg Németországban katasztrófahelyzet alakult ki a rendkívüli mennyiségű csapadék nyomán kialakult árvizektől, az Egyesült Államokban sem jobb a helyzet. Az arizonai Flagstaff környékén ugyanis szintén hatalmas esőzések voltak, amelyek következtében szintén hirtelen kialakuló áradások (flash flood) okoztak gondot. A mentési és helyreállítási munkákat hátráltatja, hogy az egyébként száraz, meleg időjárásáról ismert államban már második napja szakad az eső. 

Az állam vezetői felszólították a lakosokat, hogy ne hagyják el az otthonaikat, amíg tart az ítéletidő. Az árvíz pusztítását fokozza, hogy a környéket 2019-ben egy komolyabb erdőtűz tarolta le, így a víz sok helyen akadálytalanul száguldhat, jelentős károkat okozva ezzel.

Durva árvíz sodorta el az autót a hatalmas vihar után

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az arizonai meteorológus Ian Schwartz Twitter-oldalára töltötte fel az alábbi videót, amelyen egy utcán lezúduló sáros áradat látható. Ezen a környéken rendkívül ritka a komolyabb eső, a szemtanúk elmondása szerint ilyen mennyiségű vizet még nem láttak az úttesten hömpölyögni.

A videón jól látható, ahogy az ár magával ragad egy személyautót, amelyet egy másik parkoló autónak is nekivág, mielőtt tovább sodorná a távolba. Hasonló felvételt tett közzé a Flagstaff városától jó négyórányi autóútra található Golder Ranch tűzoltósága is, amelyen az látható, ahogy a tázoltók egy bajba jutott terepjáróst mentenek ki a rendkívül erős sodrású árvízből. 

 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top