nlc.hu
Utazás

A Hortobágyot is beválogatták a világ 25 legjobb úti célja közé

A világ legjobb úti céljai közé került a Hortobágy

Öt kategóriában öt helyszínt választottak a legjobbak közé.

Óriási elismerés, hogy a Hortobágy is bekerült a National Geographic 25 bakancslistás úti célt felsoroló listájára – írja a Sokszínű Vidék. A lap szerint a National Geographic Travel szerkesztői öt kategóriába sorolták a 25 legjobb helyszínt. A kategóriák a kaland, a kultúra és történelem, a természet, a család és a fenntarthatóság alapján csoportosítják az úti célokat. 

A listán a Hortobágy mellett olyan célpontok szerepelnek, mint az alaszkai Katmai Nemzeti Park vagy a Tasmán-tenger ékköve, a Lord Howe-sziget. 

Világhírű turistacélpontok közé került be a Hortobágy

A Hortobágy jellegzetessége, a Kilenclyukú híd (Fotó: Getty Images)

„A Hortobágy 1700 négyzetkilométeres területén máig él a pásztorkodás és a csikósok hagyománya, miközben csodákat kínál a háborítatlan természet, a gazdag állatvilág, a páratlan túrázási lehetőségek, a puszta végeláthatatlansága. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Világörökség része legyen az ország bámulatosan szép tája” – írja a National Geographic Travel a Hortobágy bemutatójában. 

A Hortobágy tavaly is szerepelt a National Geographic 25-ös listáján.

Még több utazás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top