nlc.hu
Utazás

A Balatont fotózta a Nemzetközi Űrállomásról egy francia űrhajós

A Nemzetközi Űrállomásról fotózták a Balatont

A tó vize smaragzöld a világűrből nézve.

A francia Thomas Pesquet jelenleg a Nemzetközi Űrállomás parancsnoka, aki legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy az odafent rendelkezésére álló korlátozott alapanyagokból próbált meg hamisítatlan francia palancsintát készíteni. 

Most pedig Twitter-oldalán posztolta az alább is látható fotókat, amelyeket a Balatonról készített – írja a Sokszínű Vidék. A képeket az űrállomás úgynevezett kupolamoduljából lőtte, ahonnan kiváló kilátás nyílik a bolygóra. Ez az űrhajósok egyik kedvenc helye, ahol kevés szabadidejük javát töltik. Az olasz Samantha Cristoforetti is előszeretettel kattintgatta a képeket innen.

Pesquet a fotók mellé azt írta, hogy a Balatont ábrázoló képeket 400 méteres magasságból készítette, eltérő napokon, különböző szögekből és kamerabeállításokkal. 

A francia űrhajós egyike volt azoknak, akik már Elon Musk űrkutatási cége, a SpaceX által gyártott Crew Dragon űrhajóval jutottak el az űrállomásra.

A Nemzetközi Űrállomásról fotózták a Balatont

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Még több Balaton az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top