nlc.hu
Utazás

A felelőtlen turista majdnem medvetáplálékként végezte

Saját kárán tanulta meg a turista, hogy a medve tényleg nem játék

Vajon mi lehetett a felelőtlen autós terve?

Döbbenetes videót osztott meg Facebook-oldalán a román turisztikai hivatal – szúrta ki a Főtér. A képsorokon az látható, ahogy egy meggondolatlan autós megáll az út szélén, ahol egy amúgy teljesen nyugodt medve nézelődött. 

Ezzel még nem lett volna gond, az illető azonban úgy gondolta, nem elég a távolból megszemlélni a hatalmas ragadozót, hanem videót is kell róla készíteni, ráadásul minél közelebbről.

Az állat eleinte még csak érdeklődve közelít a kamerát tartó ember felé, nézni is rossz, ahogy a felvétel készítője láthatóan egyáltalán nem gondolta át, hogy mennyi esélye lenne ép bőrrel megúszni a kalandot.

Nem sokon múlott, hogy megölje a medve a meggondolatlan turistát

Azokkal a karmokkal gyerekjáték széttépni egy embert (Fotó: Getty Images)

A medve egy ponton jelzi is, hogy nincs ínyére a videózgatás: hatalmasat csap az ember felé, tényleg csak a szerencsén múlott, hogy borotvaéles karmaival nem okozott súlyos, akár életveszélyes sérülést a turistának.

Bár talán nem kellene mondani, de ezek után fontosnak tartjuk leszögezni: a medve nem játék, ha kirándulás, túra közben találkoznánk egy példánnyal, semmiképpen se menjünk a közelébe, ne nézzünk az állat szemébe és igyekezzünk hirtelen mozdulatok nélkül, nyugodtan, csendben eloldalazni vagy elhátrálni az útjából. A legjobb azonban, ha nem is keveredünk ilyen helyzetbe, ezért, ha olyan környéken járunk, ahol előfordulhatnak medvék, érdemes egy kis zajt csapni, akár énekelni, vagy hangosabban beszélgetni, hogy az állat már messziről hallja a közeledésünket és el tudja kerülni a találkozást. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top