nlc.hu
Utazás

A Samsung-gyár zajára panaszkodnak a gödiek

A Samsung-gyár éjszakai zajára panaszkodnak a gödiek, levélküldő kampányba kezdtek

Sok gödi lakos nem tud nyugodtan pihenni a Samsung-gyár éjszakai zaja miatt.
Samsung-gyár Gödön

Szeretnék visszakapni az éjszakai nyugalmukat a gödi lakosok, ugyanis sokuk szerint a közeli Samsung-gyár zaja a csukott ablakon át is beszűrődik a lakásokba – számolt be az ATV.

Az egyik lakó azt mondta, fémes, nyikorgó, csörgő hangokat kell elviselniük, a zajok este 10 és éjfél között kezdődnek és egészen reggeli tartanak.

A Göd-ÉRT Egyesület levélküldő kampányt indított az érintettek érdekében, akik az elnök szerint jóval többen vannak, mint amennyit a környezetvédelmi hatóság elismer. Állítják: 39 utca 500 ingatlanjának lakóit zavarja a zaj, már majdnem 1440 levelet küldtek el a Pest Megyei Kormányhivatalnak.

A egyesület azt is feltárta, hogy a Samsung két épületrésze használatbavételi engedéllyel sem rendelkezik. Emiatt már bírságot is kaptak, 1 millió forintot kellett megfizetniük. A Göd-ÉRT Egyesület a hatósági engedélyek beszerzéséig bezáratná a gyárat, hosszabb távon pedig véderdőt szeretnének az üzemcsarnokok és a település közé.

Az önkormányzat tud a problémáról, de nincs hatásköre a beavatkozáshoz, mióta a kiemelt gazdasági övezet besorolást megkapta a Samsung-gyár körüli terület.

(Kiemelt kép: MTI / Szigetváry Zsolt)

Máshol is probléma a zaj:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top