nlc.hu
Utazás

Nő az új fertőzöttek száma Ausztriában

Aggasztóan emelkedik az új fertőzöttek száma a szomszédban

Utoljára három hónappal ezelőtt volt ilyen sok új koronavírus-fertőzött egy nap Ausztriában, mint most.
Ausztria terasznyitás

Ausztriában aggasztóan emelkedik a napi új koronavírusos megbetegedések száma, 24 órán belül több mint ezer új fertőzöttet regisztráltak – áll az egészségügyi hatóságok pénteki jelentésében.

Az 1005 új megbetegedés az utóbbi hónapok legmagasabb értéke, utoljára három hónappal ezelőtt, május 12-én regisztráltak négyjegyű számot (1194). A kórházban ápoltak száma is enyhe emelkedést mutat, mindazonáltal az intenzív kezelésre szorulók száma kismértékben csökkent.

A legtöbb új esetet (287) Bécsben regisztrálták. Ausztriában jelenleg 7017 aktív beteget tartanak számon, ez 1815-tel több, mint az előző héten. A hét napra és százezer lakosra vetített megbetegedési átlag egy héten belül 38,1-ről 55,6-re emelkedett.

Az Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Ügynökség (AGES) adatai szerint a negyedik hullám idén jóval előbb kezdődött, mint a második 2020-ban. Ötven feletti megbetegedési átlagot 2020-ban először szeptember 15-én, egy héttel az iskolakezdés után mértek, tehát hetekkel később, mint most. Ahogy akkor, most is elsősorban a 15-24 évesek körében terjedt a járvány.

A tavalyi hasonló időszakhoz képest viszont kevesebb új esetet regisztrálnak az idősebb korosztályoknál, köszönhetően annak, hogy ebben a korcsoportban jóval magasabb az átoltottság, mint a fiatalok körében.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Christian Bruna)

Koronavírus Ausztriában: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top