Utazás

Időjárás: közeleg a hidegfront, záporokkal, zivatarokkal

Holnaptól mérséklődik a hőség.

Az Atlanti-óceán felett egy hatalmas kiterjedésű anticiklon található, amelynek a keleti pereme elér egészen a kontinensünk délnyugati partvonaláig. Ennek hatására ezeken a részeken túlnyomóan derült, száraz időjárás a jellemző, és az Ibériai-félszigeten tovább tombol a forróság.

Az említett anticiklontól keletre egy ciklon örvénylik a Skandináv-félsziget déli részénél, ennek frontjai mentén már felhős, helyenként csapadékos az időjárás. A Fekete-tenger felett szintén egy magasnyomású központ található, így ott is nyugodt idő a meghatározó.

A Kárpát-medencén kedd estig egy hidegfront vonul át, aminek hatására többfelé alakul ki zápor, zivatar, és megszűnik a hőség.

Időjárás: hidegfronttal érkezik a lehűlés

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig

Északnyugat felől egy hidegfront érkezik, emiatt megnövekszik a felhőzet, és kora estétől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Éjszaka sokfelé valószínű zápor, zivatar, majd eső, helyenként heves zivatarok is lehetnek.

Kedden erősen felhős idővel indul a nap, majd szakadozni, nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, és több órára kisüt a nap. A csapadék is hasonló ütemben kezd szűnni, a nap első felében a Dunántúlon elszórtan, keletebbre még többfelé várható eső, zápor, a Tiszántúlon zivatar. Délutánra keletre szorul vissza a csapadék, majd ott is megszűnik. A délies szél estétől nagy területen északnyugatira fordul és megerősödik, éjszaka, illetve kedden viharos széllökések is lehetnek. A zivatarokat is kísérhetik viharos erejű széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 23 fok között várható, keleten, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 22 és 28 fok között alakul, mindenütt mérséklődik a hőség.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top