nlc.hu
Utazás

Megakadtak az óraátállítás eltörlésével kapcsolatos tárgyalások

Megszólalt a kormány az óraátállítás eltörlésével kapcsolatban

Megakadtak az óraátállítás eltörlésével kapcsolatos uniós tárgyalások, amíg nem lesz konszenzus, marad a tekergetés.
Óra

Az Európai Unióban évek óta napirenden van az óraátállítás eltörlése, és bár a korábbi tervek szerint 2021-ben kezdődött volna a tekergetés kivezetése, a gyakorlatban semmilyen előrelépés nem történt.

A 24.hu vette észre, hogy Bencsik János független parlamenti képviselő rákérdezett Gulyás Gergelynél, meddig kell még Magyarországon az órát átállítani. Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára válaszolt neki.

Az államtitkár azt írta, hogy az óraátállítás megszüntetésével kapcsolatos tárgyalások az Európai Unió Tanácsában megakadtak, mert a tagállamok nagyon megosztottak a kérdésben, és csak akkor lehet továbbhaladni, ha megvan az egyetértés.

Magyarország alapvetően nyitott arra, hogy igény esetén az óraátállítást eltöröljük, de csak akkor, ha arra megfelelő konszenzus mutatkozik az Európai Unió tagállamai között

– írta az államtitkár.

Emlékeztetett arra, hogy az Európai Parlament már állást foglalt az utolsó óraátállítás időpontjának tekintetében. A nyári időszámítás esetén 2021 márciusának, míg télinél 2021 októberének utolsó vasárnapját határozták meg.

(Kiemelt kép: Pexels/KoolShooters)

Óraátállítás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top