nlc.hu
Életmód

Késik az óraátállítás eltörlése.

Nagyon úgy tűnik, hogy késik az óraátállítás eltörlése

Idén kellett volna utoljára átállítani az órákat, de nagyon úgy fest, hogy egyelőre marad a tekergetés.
Óraátállítás

Az Európai Parlament még 2019 tavaszán szavazta meg az óraátállítás eltörlését az unióban. A korábbi tervek szerint 2021-ben kezdődött volna az óraátállítás kivezetése: amelyik tagállam a nyári időszámítást választja, ott idén márciusban előretekerik a mutatót, ahol pedig a télit, ott vagy nem tekernek már most sem, vagy október végén még utoljára visszaállítják az órákat.

A 24.hu azt írja, hogy a döntés óta nagy a csend és a hallgatás az óraátállítás ügyében, és a koronavírus-járvány miatt nem éppen az óraátállítás a legégetőbb feladat Európában.

Egyelőre annyi derült ki, hogy nincs a tagállamok között egyetértés, hogy a nyári vagy a téli időszámítást választják, pedig a cél az egységes európai álláspont. Másfelől az ügy egyetlen uniós testület előtt sem szerepel, és június 30-ig nincs is tervbe véve.

Magyarország egyébként a nyári időszámítást tartja a jobbnak, erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a február 25-i kormányinfón.

Óraátállítás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top