nlc.hu
Aktuális

Tavasszal még átállítjuk az órát

Tavasszal még átállítjuk az órát: valószínűleg utoljára

Az Európai Parlament két éve megszavazta az egységes időszámítást, de idén még átállítjuk az órát.
óra, óraátállítás

Március 28-án (vasárnap) lesz az idei tavaszi óraátállítás, akkor kezdődik a nyári időszámítás, ezen a napon hajnali kettő órakor kell majd az órákat három órára állítani –írja az Eduline.

Ez lesz az utolsó átállítás, hiszen az Európai Parlament 2019-ben megszavazta a téli és a nyári időszámítás közötti váltás eltörlését.

Az országok  2021-től állhatnak majd át az új rendszerre.

Az országok választhatnak:

Az uniós tagállamok, amelyek a nyári időszámítás szerint szeretnék mérni az időt, legutoljára 2021. március utolsó vasárnapján válthatnak nyári időszámításra, áll a parlamenti állásfoglalásban. A téli időszámítást választó országok utolsó váltása a téli időszámításra 2021. október utolsó vasárnapján történhet meg.

Arról még nincs hír, hogy a magyar kormány melyik időszámításra szavazott, így idén tavasszal még mindenképpen átállunk a nyári időszámításra, azonban az, hogy utána végleg a télire váltunk vagy maradunk a nyári óraállásokkal, még nem tiszta.

Fotó: Pexels

Még több érdekesség az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top