nlc.hu
Utazás

99 éves korában tanul autót vezetni

Jobb későn, mint soha! 99 éves korában tanul autót vezetni

Ezzel a 99 éves asszony a legidősebb tanulóvezető Angliában.
Idős asszony autót vezet

Sosem vagy túl öreg ahhoz, hogy megtanulj autót vezetni – legalábbis ezt bizonyítja egy brit nő esete, aki 99 éves korában tanul meg vezetni.

A MotorEasy autós szövetség szerint ezzel az idős nő Nagy-Britannia legidősebb tanulóvezetője, de rajta kívül egy 96 és egy 97 éves nyugdíjas is szeretne jogosítványt szerezni.

Ezek a bátor nyugdíjasok ahelyett, hogy megijednének koruktól és az olyan eseményektől, mint a koronavírus-járvány, inkább függetlenek szeretnének maradni és teljes életet élnek

– mondta Duncan McClure Fisher, a MotorEasy alapítója és vezérigazgatója.

Szerinte ha valakinek megvan az autóvezetéshez szükséges fizikai és mentális képessége, az felelősségteljes sofőrré válhat, nem számít, hogy 17 vagy 99 évesen kezdi el a tanulását.

Az elmúlt években 760-an jelentkező volt 66 évnél idősebb a tanulóvezetők között Angliában. Közülük hatan 90 és 97 év közöttiek voltak, 27 jelentkező pedig a 80-89 éves korosztályt képviselte.

Angliában – akárcsak Magyarországon – nincs felső életkori határa annak, hogy meddig lehet autót vezetni. De 70 éves kor fölött háromévente meg kell újítani a jogosítványt, fiatalabb korban elég tízévente. Magyarországon 60 és 70 éves kor között három évig érvényes a jogosítvány, 70 fölött pedig kétévente kell megújítani.

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Autóvezetés idős korban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top