nlc.hu
Utazás

Ezzel a módszerrel könnyebb elaludni utazás közben

Trükkös megoldást eszelt ki egy nő, aki nehezen alszik utazás közben

Pofonegyszerű megoldás, ráadásul nem is kerül sokba.

Sokak számára tortúra hosszabb útra indulni, akár repülővel, akár vonattal, mert a kényelmetlen ülésekben nehezen tudnak pihenni, aludni. 

Nekik segíthet egy Kristen nevű TikTok-felhasználó ötlete, aki rájött, hogyan lehet elejét venni, hogy a nyakunk beálljon, mert utazás közben csak a mellettünk lévő ülés fejtámlájának támaszkodva tudunk aludni.

Ezzel a trükkel többé nem fog fájni a nyakad utazás közben

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A megoldást egy pár ezer forintért kapható, úgynevezett nyakmerevítő vagy habszivacs rögzítőgallér jelenti, amely megakadályozza, hogy a fejünk oldalra billenjen. 

Kristen, saját bevallása szerint kipróbált már jó néhány, kifejezetten utazáshoz tervezett U-alakú nyakpárnát, azonban ezek egyikével sem volt igazán megelégedve. Többségük nem elég magas, hogy rendesen megtartsa az ember fejét, cserébe ráadásul kényelmetlenek is és csak a gond van velük a leszállás után is, mivel nehéz őket praktikusan elhelyezni a csomagok között.

A nyakrögzítő viszont minden irányban megtartja a fejet, és egy gyors keresés szerint lényegesen olcsóbb is, mint az utazáshoz kínált nyakpárnák.

Persze, furán néz ki az ember egy ilyen gallérral a nyaka körül, azonban, ahogy Kristen is fogalmazott: amikor több órát kell utazni a célunk eléréséhez, igazán mindegy, hogy közben hogy nézünk ki. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top