Utazás
Szponzorált tartalom

A kék számtalan árnyalata, irány Málta! (X)

A máltai horizont három színben pompázik; égkék, mélykék, valamint aranysárga mészkövet idéző sávok tarkítják. A sziget jellegzetes színárnyalatokban tündöklő tengerpartjai igazi mediterrán paradicsomok.

Kifogástalan tenger, ragyogó kék éggel és forró, mediterrán napsütéssel – az eszményi tengerparti nyaralás összes kelléke rendelkezésre áll… mindössze kétórányi repülőútra Budapesttől.

A máltai szigetek 11 kékzászlós stranddal büszkélkedhetnek, melyek bármelyikén garantált a tökéletes strandélmény. Ismerjük meg a legnépszerűbbeket és a kis eldugott partokat.

A kék számtalan árnyalata, irány Málta! (X)A sliemai partszakaszt hosszan elterülő, egyenletesre kopott, aranyszínű mészkővonulat alkotja, ahova strandok, tengerparti szórakozóhelyek és vízilabda klubok vették be magukat. A több mint 2 km-en nyúló sétányon igen népszerűek a különböző vízi sportok. Ráadásul a bevásárlóközpontok és az esti szórakozóhelyek szinte csak méterekre találhatók innen.

A kék számtalan árnyalata, irány Málta! (X)A sziget déli részén, a Delimara Point csúcsánál fekvő St Peter’s Pool a Marsaxlokk-öböl menti, festői Marsaxlokk halászfalura néz. Gyönyörű ez a táj, és szerencsére sikerült valamilyen módon elkerülnie a körülötte terjedő urbanizációt; így viszonylag érintetlen tengerpart fogadja a látogatókat.

A kék számtalan árnyalata, irány Málta! (X)

Két további csodás, sziklás fürdőhely található Málta testvérszigetén, Gozón: Qbajjar és Dwejra. Qbajjar a Marsalforn nevű tengerparti üdülőhely kavicsos strandja, ahol ötvözni lehet a pihentető napozást a helyi hagyományokkal való ismerkedéssel. Dwejra pedig a néhai Azúr Ablakról volt híres – ez a kőárkád elképesztő panorámát kínált az alatta fekvő nyílt vizekre, de sajnos az erózió és a tenger néhány éve elpusztította. A hívogató, mély, kristálytiszta víz nemcsak fantasztikus búvárkodást ígér, de nagyszerű víz alatti fényképeket is készíthetünk.

A kék számtalan árnyalata, irány Málta! (X)Comino Kék Lagúnája szintén lenyűgöző, sziklás és homokos részek váltják egymást a fehér homokkal megágyazott türkiz lagúnát körülölelő vékony tengerparton. Ezt a földközi-tengeri paradicsomot is sok filmben láthattuk már, mint például a Trója című eposzban.

A kék számtalan árnyalata, irány Málta! (X)

Ha mindenképp homokos strandra vágysz, akkor irány Ghajn Tuffieha és a Golden Bay (Arany-öböl) a sziget nyugati végén, amely a turisták és a helyiek körében egyaránt nagyon népszerű. Ez utóbbi bizonyos időpontokban meglehetősen zsúfolt. Az előbbi ezzel szemben védett terület, amelyen alig hagyott nyomot az emberi kéz. Gozo szigetén található Ramla-öböl hatalmas, vörös homokos strandjával és a fölötte elnyúló dombok látványos panorámájával hívogat. Némileg félreesőbb hely a Paradise-öböl nem messze onnan, ahol a gozói kompok kikötnek. Bár kicsit elszigetelt, könnyen megközelíthető, és számos élményt kínál: különösen jó snorkelezéshez, és népszerű helyszíne a hétvégi tengerparti buliknak is. A leghosszabb egybefüggő homokos partszakasz pedig Melliehánál a Ghadira Bay, ez egyben Málta elsőszámú kékzászlós strandja.

Máltára jelenleg csak a teljesen beoltottak utazhatnak be. Március folyamán számos könnyítést vezettek be, így például a kültéri maszkviselés sem kötelező számukra. A szabályok azonban helyzettől függően változhatnak, ezért érdemes a hivatalos oldalakon utazás előtt tájékozódni.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top