nlc.hu
Utazás

Időjárás előrejelzés a pünkösdi hosszú hétvégére

Berobban a kánikula a jövő héten, pünkösdvasárnap 35 fok is lehet

Tombolnak majd a 30 fokok a pünkösdi hosszú hétvégén.

Ugyan hűvös idővel búcsúzik a május, ám csütörtöktől (azaz június elejétől) már egy erős felmelegedés kezdődik: jön az év első komoly hőhulláma! Így a pünkösdi hosszú hétvégén többfelé a 35 fokot is elérhetik a maximumok. Az Időkép prognózisa szerint várhatóan hőségriadó elrendelésére is sor kerül, mivel – az éjszakák enyhülésével és a nappali felmelegedés erősödésével – a napi középhőmérséklet tartósan 25, helyenként 27 fok fölött alakul majd.

A Kiderül előrejelzése szerint a hét elején még eső, zápor fordul elő, amit akár viharos széllökések is kísérhetnek. Napközben csupán 23-28 fokra számíthatunk. Csütörtöktől azonban berobban a kánikula és egyre melegszik a levegő.

kutya

Kutyameleg lesz – Fotó: illusztráció, iStock

Míg csütörtökön maximum 31 fokot, addig pénteken már 33 fokot, szombat-vasárnap pedig már 34-35 fokot is mérhetünk. Záporra és zivatarra már nem kell számítani a pünkösdi hosszú hétvégén, nyugodtan csobbanhatunk a fővárosi vagy akár a balatoni strandokon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top