nlc.hu
Utazás

Világjáró magyar család

4 év alatt 40 országban járt a kisgyermekes magyar házaspár

Kéthetesen kapott útlevelet a kisfiuk, hogy megvehessék neki a mexikói repülőjegyet.
utazás

Az utazás a legfőbb hobbija Okos Tímeának és Zoltánnak, a Világjárócsalád weboldal alapítóinak. Kisgyerekükkel, Poldival is könnyedén utaznak – írja a forbes.hu. A kisfiút másfél hetesen Siófokra, másfél hónaposan Prágába, négyhónapos korában pedig Ausztriába vitték a szülei. Öthónapos korában Mexikóban volt vele az Okos házaspár, és 9 hónapos volt, amikor közel 5 ezer kilométeres lakóautós túrára mentek vele Los Angelesbe.

Babakocsi helyett a hordozóban vittük mindenhova, mert ez sokkal praktikusabb a túrázáshoz, most pedig már a saját lábán jön velünk. Poldi nagyon jól veszi az akadályokat, még a Costa Rica-i dzsungeltúra is összejött, nagyon jól bírta” – mesélte az apuka.

Elmondása szerint kevés cuccal, vázlatpontos tervvel spontán utaznak. “Egyszerűen csak nem két, hanem három emberre kell figyelni, és rugalmasan szervezzük a programokat, hogy ha Poldi lát például egy játszóteret, ahova szeretne benézni, ne kelljen ezt megvonni tőle” – jegyezte meg Okos Zoltán, aki amúgy egy 8 órás állásban dolgozik, de ennek ellenére meg tudják oldani az utazgatásokat. “Szinte mindig ünnepekre időzítjük az utakat, most is pünkösdkor utaztunk, és tavaly karácsonykor jártunk Dél-Amerikában. Kihasználjuk a hosszúhétvégeket, gazdálkodunk a szabadságokkal” – árulta el.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top