nlc.hu
Utazás

Alvókapszula az Air New Zealand gépein

Hálófülkékben lehet szunyókálni az új-zélandi légitársaság gépein

Alvókapszulákat telepít több gépére az Air New Zealand, hogy a turistaosztály utasai számára is kényelmesebbek legyenek az ultrahosszú járatok.
Skynest alvófülke az Air New Zealand gépén

Az Air New Zealand légitársaság azt tervezi, hogy nyolc Boeing 787-9 Dreamliner gépére ágyakat telepít, amelyeket a normál és a prémium turistaosztály utasai használhatnak. Ezzel a világon elsőként válik elérhetővé ágy a turistaosztályon utazók számára – írja a Guardian.

Az új szolgáltatással a légitársaság az ultrahosszú, 17 órás repülőutakat igyekszik kényelmesebbé tenni. Az utasoknak külön jegyet kell váltaniuk a közös, emeletes ágyakra emlékeztető hálófülkékbe, egy foglalás 4 órás pihenésre jogosít fel. Emellett a normál ülésekre szóló repülőjegyet is meg kell venniük. 

Az alvókapszulák árát még nem határozták meg, de a mindegyiket felszerelik függönnyel, USB-töltővel, szellőzővel, az ágyneműt pedig minden utas után lecserélik majd. A Skynest nevű hálófülkéknek öt turistaosztályú ülés eltávolításával csináltak helyet a gépen.

Az alvókabinokat várhatóan 2024-ig vezeti be a légitársaságnál.

(Kiemelt kép: Air New Zealand)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top