nlc.hu
Utazás

Turizmushelyzet a Balatonnál

Messze nincs telt ház a Balatonon, visszaesett a belföldi turizmus

A Balaton helyett sokan inkább külföldi úticélokat választanak.
Balaton

Nagyon sok szabad szoba van a Balatonon, visszaesett a belföldi turizmus Magyarországon – számolt be az RTL Híradó. Badacsonyban például az előző években ilyenkor már augusztusra sem lehetett szobát foglalni, most még bőven van hely.

A Magyarországi Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke szerint vannak olyan hotelek, ahol 20-30 százalékkal kevesebb a vendég, mint tavaly ilyenkor. Sokan inkább a külföldi utakat választják a hazai nyaralás helyett. Horvátországba például kétszer annyian foglalnak szállást ezen a nyáron, mint tavaly a szállás.hu várakozásai szerint.

Azok, akik tavaly belföldön nyaraltak, azoknak nem kis része idén, két-két és fél év után külföldi úticélt választott, és egyértelműen ez a kereslet hiányzik most a belföldi szálláshelyeken” – árulta el Baldauf Csaba. A Szállodaszövetség elnöke szerint mindennek nem a hazai áremelkedés az oka, csupán az, hogy két évig nem nagyon lehetett utazni a járvány miatt. Baldauf Csaba abban bízik, hogy akik külföldre mennek, ők is eltöltenek majd néhány napot valamelyik itthoni szállodában is, ha nem is annyit, mint tavaly.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Olvass még a balatoni helyzetről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top