nlc.hu
Utazás

Fókát talált a búzaföldjén az ausztrál gazda

Fókabébit talált a búzaföldjén egy ausztrál gazda

Az ausztrál gazda megdöbbent, amikor meglátta, hogy kilométerekre az óceántól egy bébifóka tűnt fel a búzaföldjén.
Bébifóka a parton

Három kilométerre az óceántól, a búzaföldjén talált egy kisfókát egy ausztrál gazda az Eyre-félszigeten.

A Cowell közelében élő farmer csütörtök reggel talált rá a búzaföldjére tévedt bébifókára a házához vezető úton, miután a szomszédja felhívta, hogy ritka vendéget kapott. Ty Kayden kocsijával visszavitte a kis állatot az óceánhoz, és szabadon engedte, mivel a környéken nincs olyan állatmenhely, ahol gondoskodhattak volna róla.

A The Guardian cikke szerint a búzaföldtől mintegy 80 kilométerre van a legközelebbi fókakolónia az Ausztrália déli részén található Eyre-félszigeten. Kayden elmondta, hogy családja több mint 60 éve gazdálkodik a környéken, de ilyen messze, a félsziget belsejében még sohasem találkoztak fókával.

Csak egy szűk, két keréknyomnyi út vezet a partra – mesélte, hozzátéve, hogy fogalma sincs, hogy juthatott a kis állat ilyen távol a víztől. Az állat soványnak látszott, de szerencséje, hogy a környéken vadászó rókák nem vették észre – mondta.

A gazda egy munkása segítségével vitte az óceánhoz a fókát. A kis állat a Twitterre felkerült felvétel szerint először nem nagyon akart mozdulni, de aztán szelíd nógatással rávették, hogy bemenjen a sekély vízbe.

Korábban Skóciában, a tengertől több mint másfél kilométerre bukkantak rá egy bébifókára, aki anyukájától elszakadva kóválygott a szárazföldön.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Adam King)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top