nlc.hu
Utazás

Békési Dávid letartóztatása Ghánában

A Blikk szerint letartóztattak egy magyar diplomatát Ghánában, a külügy szerint ez csupán álhír

Állítólag közlekedési szabálysértések miatt vitték be Békési Dávidot a rendőrőrsre. A külügyi szóvivő azonban cáfolta a letartóztatást.
rendőrség

A ghánai rendőrség letartóztatta Békési Dávidot, a helyi magyar nagykövetség diplomatáját gondatlan és meggondolatlan vezetés vétsége miatt az Accrai repülőtér környékén – értesült a Blikk. A bulvárlap úgy tudja, a magyar diplomata – akit már többször figyelmeztették a rendőrök ugyanezért a magatartásért – a letartóztatása után percekig ellenállt annak, hogy a rendőrőrsre vigyék.

UPDATE (15:31):

Paczolay Máté külügyi szóvivő cáfolta azt, hogy letartóztatás történt. “Álhír, hogy magyar diplomatát tartóztattak volna le Ghánában. Valóban volt egy rendőri intézkedés, amely során a magyar diplomata együttműködő volt. A felek végül a ghánai külügyminisztérium bevonásával a rendőrőrsön tisztázták az esetet. A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a rendőri intézkedés jogellenes volt, így a magyar diplomata szabadon távozhatott. Mindezek fényében mi sem szeretnénk a továbbiakban kommentálni az esetet, de szeretném kihangsúlyozni, hogy semmiféle letartóztatás nem történt” – írta az nlc-nek küldött közleményében.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top