nlc.hu
Utazás

Havazás péntek este

Havazásba fordulhat az eső péntek este

Nagy mennyiségű eső és havazás miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nagy mennyiségű eső és havazás miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. A délnyugat felől érkező csapadékrendszer fokozatosan északkelet, kelet felé halad, és a hideg levegő beáramlása miatt átválthat havas esőbe, havazásba is.

Péntek éjfélig a Dél-Dunántúlon 20 mm-t meghaladó mennyiségű eső is eshet. A késő délutáni, kora esti óráktól északkeleten, elsősorban az Északi-középhegység és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében a hideg, fagyos levegő beáramlásával az eső átválthat havas esőbe, majd havazásba, olvasható az előrejelzésben.

A síkvidéken általában vékony hóréteg alakulhat ki a késő esti órákig. A hegyvidéki területeken, kiemelten a Zempléni-hegység, Aggteleki-karszt, kisebb eséllyel a Bükk 300-400 m fölötti részein 5-10 cm hóréteg sem zárható ki. 

Szombaton átmenetileg kisüt a nap, de délután ismét felhősödés várható. Az Északi-középhegységben (Mátra, Bükk) előfordulhatnak hózáporok, máshol viszont olvadni fog, hiszen a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +10 fok között valószínű.

havazásban esernyővel

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top