nlc.hu
Utazás

Szabadban vécézést tiltó táblák jelentek meg a Tátrai Nemzeti Parkban

Szabadban vécézést tiltó táblák jelentek meg a Tátrai Nemzeti Parkban

A nemzeti park azt szeretné, ha a turisták nem az erdőben kakálnának, hanem higiéniai zacskókkal oldanák meg, ha hívja őket a természet.
A Magas-Tátra hegyei

Az elmúlt napokban a lengyel a Tátrai Nemzeti Parkban (TPN) négy helyszínen is a szabadban vécézést tiltó táblák jelentek meg – számolt be a Magas-tatra.info.

A nemzeti park munkatársai a Lengyel-Tátra négy érzékeny pontján helyezték el az első táblákat:

  • a Ruszin-tisztáson (Rusinowa Polana) található vízvételi pont, ahol fennáll a turisták által megivott víz szennyeződésének valós a veszélye;
  • a Kościelisko-völgyben (Dolina Kościeliska) található Jeges-forrásnál (Lodowe Źródło), nem messze a hordozható illemhelyektől;
  • a Halastó (Morskie Oko) felé vezető úton a Mickiewicz-vízesések (Wodogrzmoty Mickiewicza) előtt található Dróżnikówka nevű kis faháznál (a nemzeti park épülete);
  • az Alsó-Goryczka-tisztáson (Niżniej Goryczkowej Równia) található kunyhónál is elhelyeztek ilyen táblát, ahol a síelők (lesiklók és sítúrázók) előszeretettel bújtak el a kunyhó mögé.

A nemzeti park azt sürgeti, hogy a turisták higiéniai zacskókat (például Restop 2) használjanak a dolguk elvégzésére, mert nem lehet mindenhol hordozhat vécét felállítani. Egy ilyen zsák egy komplett higiéniai csomag nedvességet és szagokat elnyelő granulátummal, vécépapírral, nedves törlőkendővel és egy cipzáras zacskóval, az egészet pedig használat után a szemetesbe lehet dobni.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top