nlc.hu
Utazás

Skapinyecz József idén is a jeges Tiszában

75 évesen is a jéghideg Tiszában úszkált József, a sportos orvos – videó

Már 15. alkalommal merült a jeges vízbe a debreceni férfi.
jeges víz,

A jéghideg Tiszában úszkált a gyerekeivel és a barátaival Skapinyecz József, aki idén már 15. alkalommal mártózott meg télen a folyóban. A Tényeknek azt mondta, hogy a víz csupán 2 fok volt, és a hatalmas szél miatt a parton sem volt túl kellemes fürdőnadrágban ücsörögni.

A debreceni orvos, aki szerdán ünnepelte a 75. születésnapját, korábban át is úszta a folyót, de idén a magas vízállás miatt erre nem kapott engedélyt. Azt mondta, jövőre megpróbálja átúszni: “Most csak hosszában próbáltam, de az sem ment, mert nagyon nagy a sodrás. Meg kell várni, amikor szeretni fog a folyó engem. Jövőre, ilyenkor, talán”.

Skapinyecz József a Tiszát sújtó, 2000-ben történt ökológiai katasztrófa évfordulójának alkalmából, a Tisza élővilágának emléknapján mártózik meg minden évben a jéghideg vízben. Elárulta, már kiskora óta szeret a jeges vízben fürödni. 

Az orvosok szerint egyébként veszélyes télen a jéghideg vízben fürdeni. Ha valaki mégis kipróbálná, előtte mindenképpen kérje a szakemberek segítségét. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top