nlc.hu
Utazás

Hernyók helyett nyárfavirágok potyogtak az égből Pekingben

Kamu volt, hogy hernyók potyogtak az égből Pekingben

A felvételek alapján sokan elhitték, hogy férgek hullottak az égből.
A nyárfa hernyóra emlékezető virágai beborítják az autókat Kínában

Kukaceső öntötte el Pekinget – ezzel a címmel tett ki a Twitterre a The Rio Times néhány napja egy videót, amelyben az látható, ahogy gilisztaszerű dolgok beborítják az utcán parkoló autókat.

Bár a szövegben idézőjelet használnak, akárcsak akkor, amikor az írják, hogy az „állatok” beborították az utcákat és a járműveket, nem magyarázták meg a jelenséget, így sokan elhitték, hogy tényleg férgek hullottak az égből.

Szerencsére többen felhívták a figyelmet arra, hogy a felvétel átverés, több szempontból is kamu. Egyrészt a rendszámok alapján a helyszín nem Peking, hanem Liaoning tartomány. Ám ami sokkal lényegesebb:

nem kukacok, nem is állatok hullottak az égből, hanem a nyárfa virágai, amelyek hosszú, szőrös hernyókra emlékeztetnek.

Ha férgek nem is, halak szoktak potyogni az égből. Ráadásul furcsa módon nem is feltétlenül csak a vízparti területeket érinti a dolog, hanem tulajdonképpen bárhol előfordulhat, akár több száz kilométerre a parttól; Ausztráliától Mexikóig számos példa van rá. 

(LadBible)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Twitter/TheRioTimes)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top