nlc.hu
Utazás

15 réteg ruhát vett magára, nem jött be a trükk

15 réteg ruhát vett magára, de így is bírságot kellett fizetnie a túlsúlyért

Az utóbbi időben egyre többen folyamodnak trükkökhöz, hogy ne kelljen poggyászfelárat fizetni. Két fiatal lány nemrég úgy próbálta meg kijátszani egy légitársaság poggyászszabályait, hogy közel 6 kg ruhát viseltek – de így is megbírságolták őket.

Adriana Ocampo 15 ruhadarabot, köztük pólókat, dzsekiket, pulóvereket és nadrágokat vett magára, miután rájött, hogy kézipoggyásza meghaladja a 7 kg-os súlyhatárt. A 19 éves lány a Jetstar légitársasággal utazott Melbourne-ből az ausztráliai adelaide-i otthonába.

check in

Fotó: Getty Images

A lány egy videót is készített az ominózus esetről, ebben azt láthatjuk, hogy a kacagó Adriana kénytelen volt 15 ruhadarabot magára venni.

Adriana így nyilatkozott a Mirrornak: „A szállodai szobámban voltam, és alig tudtam becsukni a csomagomat, és tudtam, hogy a táskám kissé túllépte a súlyhatárt. Amikor a beszálláshoz mentünk, láttuk, hogy kihúznak egy mérleggel ellátott kocsit” – mesélte, hozzátéve, hogy ekkor jött az ötlet, magukra vesznek egy rakás ruhát, mivel nem akarták kifizetni a 65 dolláros felárat.

„Hisztérikusan nevettem. A több réteg kabát és pulóver mellett bő nadrágot is viseltem, amibe pólókat és az iPademet gyömöszöltem. Körülbelül hat réteg volt rajtam, és a zsebeimben volt mindenféle cucc” – emlékszik vissza a hazaútra.

De a trükk nem vált be, azt mondták, hogy meg kell szabadulniuk a ruháktól és fizetniük kell. A Jetstar Airways szóvivője elmondta: „Bár természetesen látjuk a vicces oldalát, de a kézipoggyászra vonatkozóan korlátokat szabtunk, hogy mindenki számára igazságos legyen. Azzal, hogy nyomon követjük, hogy az utasok mennyi poggyászt visznek fel a fedélzetre, mindenkinek jut hely a holmijának, és a biztonsági követelményeinknek is eleget teszünk.”

Nem ők az elsők, akik ezzel próbálkoznak, Gel Rodriguez is a repülőtéren jött rá, hogy a kézipoggyásznak is van egy 7 kilós súlyhatára, az ő kis bőröndje alatt azonban 9 kilót mutatott a mérleg. Rögtön az jutott eszébe, hogy két kilót csak nem lehet olyan nehéz lefaragni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top