nlc.hu
Utazás

Vitatott hotelszobás biztonsági hack

Megosztja a netet az “akassz egy bögrét a kilincsre!” hotelszobás biztonsági trükk

Többekben kérdéseket vet fel.
bögre a kilincsen,

A szállodai szobába érkezve rendszerint kipakoljuk a poggyászt, kipróbáljuk, milyen kényelmes az ágy, és megnézzük, milyen tévécsatornák jönnek be. A sort be egy plusz teendővel is bővíthetjük – legalábbis ezt javasolja a közösségi médiában nemrég virálissá vált, hotelszobás biztonsági trükkökről szóló videó. Azt tanácsolja, hogy akasszunk egy bögrét a hotelszoba bejárati ajtajának a kilincsére (belülre), és hagyjuk ott egész éjszaka, így nyugodtan aludhatunk, nem kell tartani a betörőktől. Ezt a szokatlan hacket azonban sokan kétkedve fogadták.

A trükk mögött az az ötlet húzódik, hogy a bögre figyelmeztet majd minket, ha valaki – az éjszaka közepén – megpróbál bejutni a hotelszobánkba. Ahogy megrántja valaki – kívülről – kilincset, a bögre leesik, összetörik, a hangra pedig egyből felébredünk, sőt a betörőt is elriasztja. Azaz, ha a bögre leesik, tudjuk: valaki megpróbált bejutni a szobánkba.

Mint hozzászólásokból kiderül, sokak megkérdőjelezik ezt az „okos trükköt”. Egyesek szerint életmentő lehet, míg mások nincsenek meggyőződve arról, hogy ez egy biztos módszer a betörők ellen. Azzal indokolták, hogy túl sok „ha” van ebben a módszerben. Ha a padlón szőnyeg van, előfordulhat, hogy nem törik el a bögre vagy nem ad elég hangos zajt. Ha a kilincs kerek, akkor nem fog működni ez a trükk. Ha az ajtókilincs túl közel van az ajtó széléhez, akkor nem fér el a bögre. Ha a kilincs felfelé lendül ajtónyitásnál, akkor a pohár nem esik le – sorolták a gátló tényezőket.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top