nlc.hu
Utazás

Suhajda Szilárd édesapja nyilatkozott a fia elvesztéséről

„Minden esetben tudd, hogy az utad meddig tart, mert haza kell érni” – mondta Suhajda Szilárd édesapja

Gyertyagyújtással emlékeztek Suhajda Szilárdra az egykori békéscsabai iskolájánál. A megemlékezésen édesapja szívszorító nyilatkozatot tett, amiben elárulta, hogy milyen gondolatokkal engedte útra a fiát.

Május 27-én érkezett a hír, hogy a mentőcsapat hosszas keresés után sem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten. A magyar hegymászó tiszteletére gyertyagyújtással emlékeztek. A megemlékezést vasárnap este, egykori békéscsabai iskolájánál rendezték meg. Az iskola előtt kígyóztak a sorok, hogy mindenki leróhassa tiszteletét Szilárd előtt. Az eseményen édesapja könnyes szemmel beszélt fia elvesztéséről a Tényeknek, továbbá azt is elárulta, hogy milyen tanácsokkal indította útnak a fiát. 

Suhajda Szilárd

Suhajda Szilárd (Fotó: Facebook)

Édesapja elmondása alapján Suhajda Szilárd egy nagyszerű ember és egyszerű srác volt. A magyar hegymászó először 11 éve jelentette be otthon, hogy mire is készül pontosan. Édesapját sokkolta a hír és nem értette, hogy fia miért nem éri be a környező hegyekkel, azonban Szilárd újabb kihívásokat keresett – derült ki a Tények riportjából.

A hegymászót a következő gondolatokkal engedte útnak: 

Minden esetben tudd, hogy az utad meddig tart, mert haza kell érni

– mondta fiának. 

Búcsúzásukkor még hozzátette, hogy ne feledje, mikor kell visszafordulni, hiszen még sok dolga van a világban. Édesapjával gyakran beszéltek, azonban a legrosszabbkor már nem tudtak kommunikálni.

Az expedíció sajtóvezetője elárulta a Tényeknek, hogy a sportoló csúcsformában volt, így minden esélye megvolt a sikeres mászásra. Elmondása alapján bíztak abban, hogy a mászásból egy magyar csúcssiker fog születni. A magyar hegymászó nyomkövetője a Mount Everesten 8795 méteren még jelet adott, ezzel pedig elmondható, hogy Szilárd az első magyar, aki ilyen magasságba eljutott oxigénpalack és serpák nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top