nlc.hu
Család

Gyertyagyújtással emlékeztek Suhajda Szilárdra

Gyertyagyújtással emlékeztek Suhajda Szilárdra a volt iskolájánál – fotók

Több százan gyűltek össze Suhajda Szilárd egykori gimnáziumánál Békéscsabán.
Gyertyagyújtással emlékeztek Suhajda Szilárdra a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban

Gyertyagyújtással emlékeztek Suhajda Szilárdra egykori békéscsabai iskolájánál vasárnap este. Több százan gyűltek össze a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium épülete előtt, ahol sorban állva várták, hogy egy-egy mécsessel leróják tiszteletüket a Mount Everesten életét vesztett 40 éves hegymászó emléke előtt. 

Az iskola épületén belül egy emlékhelyet alakítottak ki, ahol Suhajda Szilárd fotóját, valamint volt osztályának tablóját is kitették; ide helyezték el a megemlékezők a mécseseket.

Gyertyagyújtással emlékeztek Suhajda Szilárdra a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban
Megnézem
Összes kép (6)

Suhajda Szilárd május 24-én indult meg kiegészítő oxigén és segítők nélkül a Mount Everest 8848 méteres csúcsa felé, de műholdas nyomkövetője csak néhány jelet küldött, így nem lehetett tudni, hol tartózkodik. Az utolsó adatok szerint 8795 méter magasan járt, a Hillary-lépcsőnél. A hazai háttércsapat másnap értesült arról, hogy nagyon rossz állapotban látták Szilárdot a hegyen, ezért megszervezték a hegymászó mentését. Május 26-án az egyik legjobb serpa csapat felment arra a részre, ahol utoljára látták Szilárdot, és 8750 méter és a 8848 méteres csúcs között többször fel-alá másztak a nyomai után kutatva,, de hiába, ezért abbahagyták a keresést.

A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd az, aki a legmagasabbra jutott magyarként palack és serpák nélkül.

„A hegymászás számomra az önmegvalósítás csodálatos lehetősége – olvashatók Suhajda Szilárd gondolatai volt iskolájának Facebook-oldalán. – Egy élhetetlen világba lépsz be, ahol éppúgy lelsz békére és mennyei szépségre, mint pokoli sötét erőkre és sziklakemény, fagytól zord, üres sötétségre. Egyszerre vesz körül a Minden és a Semmi. A teljesség és az üresség. És mindazon csoda által, ami a szemed elé tárul, minden nehéz lélegzet, minden újabb lépés közelebb visz saját magad teljesebb megismeréséhez. Nem csak az ismeretlen és a világ felfedezését jelenti odafent lenni: önmagad megismerését is. Az ember elveszik és magára talál: a test és lélek új állapotait ismered meg. Újjáértelmeződik múlt, jelen és jövő. Újjászületsz.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top