„Minden esetben tudd, hogy az utad meddig tart, mert haza kell érni” – mondta Suhajda Szilárd édesapja

nlc | 2023. Május 30.
Gyertyagyújtással emlékeztek Suhajda Szilárdra az egykori békéscsabai iskolájánál. A megemlékezésen édesapja szívszorító nyilatkozatot tett, amiben elárulta, hogy milyen gondolatokkal engedte útra a fiát.

Május 27-én érkezett a hír, hogy a mentőcsapat hosszas keresés után sem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten. A magyar hegymászó tiszteletére gyertyagyújtással emlékeztek. A megemlékezést vasárnap este, egykori békéscsabai iskolájánál rendezték meg. Az iskola előtt kígyóztak a sorok, hogy mindenki leróhassa tiszteletét Szilárd előtt. Az eseményen édesapja könnyes szemmel beszélt fia elvesztéséről a Tényeknek, továbbá azt is elárulta, hogy milyen tanácsokkal indította útnak a fiát. 

Suhajda Szilárd (Fotó: Facebook)

Édesapja elmondása alapján Suhajda Szilárd egy nagyszerű ember és egyszerű srác volt. A magyar hegymászó először 11 éve jelentette be otthon, hogy mire is készül pontosan. Édesapját sokkolta a hír és nem értette, hogy fia miért nem éri be a környező hegyekkel, azonban Szilárd újabb kihívásokat keresett – derült ki a Tények riportjából.

A hegymászót a következő gondolatokkal engedte útnak: 

Minden esetben tudd, hogy az utad meddig tart, mert haza kell érni

– mondta fiának. 

Búcsúzásukkor még hozzátette, hogy ne feledje, mikor kell visszafordulni, hiszen még sok dolga van a világban. Édesapjával gyakran beszéltek, azonban a legrosszabbkor már nem tudtak kommunikálni.

Az expedíció sajtóvezetője elárulta a Tényeknek, hogy a sportoló csúcsformában volt, így minden esélye megvolt a sikeres mászásra. Elmondása alapján bíztak abban, hogy a mászásból egy magyar csúcssiker fog születni. A magyar hegymászó nyomkövetője a Mount Everesten 8795 méteren még jelet adott, ezzel pedig elmondható, hogy Szilárd az első magyar, aki ilyen magasságba eljutott oxigénpalack és serpák nélkül.

Exit mobile version