nlc.hu
Utazás

Suhajda Szilárd hátrahagyott felszerelését találhatták meg hétfőn a serpák

Suhajda Szilárd hátrahagyott felszerelését találhatták meg a serpák

A sátor még több nappal a tragédia után is stabilan áll.

Serpák hétfő reggelre virradóra 6500 méteren több olyan holmit is találtak – többek között egy sátrat és egy dzsekit – amit valószínűleg Suhajda Szilárd hagyhatott hátra.

A serpa, aki rábukkant a felszerelésre, szinte biztos benne, hogy a magyar hegymászó felszerelését találta meg, és a Blikk szerint a képeken pedig valóban jól kivehetők azoknak a cégeknek a logói, amelyek Suhajda Szilárd expedícióját támogatták. 

Mécsest gyújt egy emlékező Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2023. május 28-án

Mécsest gyújt egy emlékező Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2023. május 28-án. A magyar hegymászót nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést. (Fotó: MTI/Lehoczky Péter)

Hogy miért hagyta hátra itt a holmijait nem tudni, hiszen innen, kicsivel a 2. számú tábor felett nem szoktak egyből a csúcsra indulni.

A Mount Everesten egyébként még mindig keresnek eltűnteket, köztük Suhajda Szilárdot és egy serpát is. Egyelőre sajnos rossz az időjárás, de amint lesz rá lehetőség,  drónokat próbálnak majd felküldeni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top