nlc.hu
Utazás

Suhajda Szilárd keresése: elmaradt a helikopteres felderítés

Emiatt maradt el a vasárnapra tervezett helikopteres felderítés Suhajda Szilárd megtalálására

Megszólalt az expedíció kommunikációs vezetője.

Elmaradt a vasárnapra tervezett helikopteres felderítés a Mount Everesten, a rossz időjárás miatt ugyanis nem sikerült felszállnia a helikopternek. Ezt az eltűnt magyar hegymászó, Suhajda Szilárd családjának barátja, az expedíció kommunikációs vezetője mondta az RTL Híradónak. Pintér László szerint még terveznek egy helikopteres felderítést, de arra már nincs esély, hogy a sportember életben legyen.

Suhajda Szilárd

A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd az, aki a legmagasabbra jutott magyarként palack és serpák nélkül – MTI Fotó: Mohai Balázs

Vasárnapra a hegyoldal fölött terveztek egy helikopteres felderítést, hogy nyomokra bukkanjanak, de az időjárás miatt a gép nem tudott fölszállni. “Amikor nem esik a hó, nem fúj annyira a szél, ha szerencsénk van, föl tud szállni olyan magasságra, hogy értékelhető adatokat gyűjtsön, ez fényképeket, videókat jelent” – magyarázta Pintér László.

Suhajda Szilárdra gyertyagyújtással emlékeztek egykori békéscsabai iskolájánál vasárnap este. Több százan gyűltek össze a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium épülete előtt, ahol sorban állva várták, hogy egy-egy mécsessel leróják tiszteletüket a Mount Everesten életét vesztett 40 éves hegymászó emléke előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top