nlc.hu
Utazás

A Mount Everest egyik tábora egy szemétlerakóra hasonlít

Már a Mount Everesten is hatalmas szemétdombok találhatóak

Hatalmas szemétdombok találhatóak a Mount Everest egyik táborához, ami már-már inkább egy szemétlerakóra hasonlít. A táborban készült videó vírusként terjed az interneten.

A napokban terjedt el az interneten az a videó, amit az egyik hegymászó készített a Mount Everesten. A videót az Everest Today tette közzé, amiben jól látható, hogy mekkora szemétdombok találhatóak az egyik táborban, ami már-már inkább egy hulladéklerakóhoz hasonlít. 

Amikor az emberi lények még a Mount Everestet sem kímélik meg a szemét és a műanyagszennyezés lerakásától. Igazán szívszorító. #állítsd meg a műanyagszennyezést

 – áll a videó leírásában.

Climbers collect garbage prior to a ceremony to mark the 60th anniversary for human beings to reach the summit of Mount Qomolangma, or Mount Everest, via the north ridge at the Mount Qomolangma base camp on May 11, 2020 in Tibet Autonomous Region, China

Climbers collect garbage prior to a ceremony to mark the 60th anniversary for human beings to reach the summit of Mount Qomolangma, or Mount Everest, via the north ridge at the Mount Qomolangma base camp on May 11, 2020 in Tibet Autonomous Region, China (Fotó: He Penglei/Getty Images)

Az egyik kommentelő arra hívta fel a figyelmet, hogy a nepáli kormány már évek óta szemet huny a probléma felett. A nepáli turisztikai hivatal szerint az idei évben jutottak fel legtöbben, azaz közel ötszázan jutottak fel a csúcsra – írta meg a Telex

A kereskedelmi expedíciókban résztvevők nem törődnek azzal, hogy mi marad fent a mászásuk után. Ennek a legfőbb oka az, hogy a kimerült mászók nem szeretnének plusz súlyt cipelni, mivel így gyorsabban tudnak haladni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top