nlc.hu
Utazás

Csak egy poharat használhattak a nászutasok a hotelben

Tönkretette a nászútjukat a hotel furcsa szabálya

Az ifjú pár először azt hitte, csak viccelnek velük, amikor megtudták, hogyan lehet inni a szálláshelyen.
Egy pár kézenfogva a tengerparton

A nászút helyszínét nem könnyű feladat kiválasztani, már csak azért is, mert erre csupán egyszer van lehetőség, és nem túl kellemes dolog egy pokoli nászútra visszaemlékezni.

Romantikus utazásuk előtt a Skóciában élő Magdalena Brylinska-Beaton és férje, Andrew Beaton is alaposan megnézte a szálláshirdetéseket, mielőtt szobát foglaltak a mallorcai Sun Club El Dorado nevű szállodában. A kétcsillagos helyről olvastak ugyan rossz véleményeket is, de úgy gondolták, megfelelő lesz a 860 fontba (370 ezer forint) kerülő szállás.

Amikor a reptéren taxiba szálltak, már kezdtek gyanakodni, mert ahogy a sofőr megtudta, hol szálltak meg, nevetni kezdett. Aztán a szálláshelyen igazi sokk érte őket, amikor bejelentkeztek:

kaptak két műanyag poharat, és azt kérték tőlük, hogy egész nyaralásuk alatt csak ezeket használják, amikor bármilyen italt kérnek.

„Az első este bementem a bárba, és kértem egy sangriát, mire a pultos azt mondta: »Hol van a poharad? Biztos kaptatok poharakat érkezéskor« – emlékezett vissza Magdalena. – Erre én azt mondtam, hogy biztos csak viccelsz velem. Azt várták, hogy másnap reggel ugyanazokat a poharakat használjuk a kávéhoz, ez volt a legfurcsább dolog.”

A nő elmondása szerint kénytelen volt tusfürdővel elmosni a poharát, ami elég lehangoló egy szálláshelyen, pláne egy nászúton.

A párt annyira feldühítette a bánásmód, hogy úgy döntöttek, átmennek egy másik szállodába, ahol 425 fontot (180 ezer forintot) fizettek öt éjszakáért. A problémás hoteltől vissza akarták kérni a fel nem használt napok árát, de csupán 11 eurónyi idegenforgalmi adót ajánlottak fel nekik.

A pár kritikájára reagált a szálloda is. Közölték, hogy a koronavírus-járvány óta magasak a vendégek elvárásai, de figyelembe kell venni az ár-érték arányt is, ez a szálláshely pedig az egyik legolcsóbb. Az utazási iroda, amelyen keresztül foglaltak, szintén megszólalt az ügyben: azt írták, hogy érdemes a problémákat mindig a helyszínen jelezni, de az eset felülvizsgálata után visszatérítést adtak a párnak a fel nem használt napokra.

Az biztos, hogy emlékezetes volt a nászút, de nem valószínű, hogy az ifjú pár szívesen gondol vissza azokra a napokra.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top