nlc.hu
Utazás

Nem engedték be Máté Zsuzsannát Amerikába

Nem engedték be a magyar vízilabda-válogatott játékosát az Egyesült Államokba

Nem engedték be Máté Zsuzsannát, a magyar női vízilabda-válogatott egyik játékosát az Egyesült Államokba, így nem tud részt venni a ma este kezdődő női Világkupa Szuperdöntőjén.

Magyar idő szerint péntek este 10 órakor veszi kezdetét Los Angelesben a női Világkupa Szuperdöntő, amiben Máté Zsuzsanna világbajnoki ezüst-, és Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott vízilabdázó nem vehet részt – írja a waterpolo.hu.

Az első negyeddöntőt a magyar csapat játssza a görög válogatott ellen, azonban a csapatösszeállítás nem a tervezett szerint sikerült. Akadt egy-két sérült, akik még egy korábbi mérkőzésben sérültek meg, illetve Vályi Vandának is haza kellett utaznia Anzióból egy fülgyulladás miatt, Máté Zsuzsannát pedig egyáltalán nem is engedték be az országba.

A vízilabdázó Felvidéken született, azonban mindig magyar útlevéllel közlekedett, most azonban kiderült, hogy az amerikai könnyített vízumhoz (ESTA) a születési helynek megfelelő útlevélre van szüksége. Éppen ezért még a túra előtt csináltatott egy szlovák útlevelet, amit később kivittek Olaszországba. A kérelmet indoklás nélkül elutasították. Mindez a túra kanadai részén derült ki, így a helyére Pőcze Panna érkezett. 

Magyar női vízilabdázók a mérkőzés közben

(Fotó: Facebook/waterpolo.hu)

Én ezt felháborítónak tartom, hogy egy sportoló nem szerepelhet egy világversenyen mondvacsinált okokból. Kíváncsi vagyok, mi történt volna, ha egy amerikai pólós nem kap vízumot a tavalyi budapesti vébére… Viszont muszáj volt valakit behívni, mert a sérültek állapota miatt nem kizárt, hogy a végén csak tizenkét embert tudnék játszatni, ennyi előnyt pedig nem szeretnénk adni egy Szuperdöntőn – mondta a szövetségi kapitány, Bíró Attila.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top