Utazás

Ha a terhességed végén jársz, most nehezen juthatsz be az Egyesült Államokba

Attól tartanak, hogy állampolgárságot akarnál a gyerekednek.

Felhatalmazás kapnak a vízumkérelemről döntő hivatalnokok, hogy elutasítsák olyan várandós nők (turista vagy orvosi célú) belépési kérelmét az Egyesült Államokba, akik „feltehetően azért utaznának az országba, hogy amerikai állampolgárságot szerezzenek születendő gyerekeiknek” – írja a The New York Times.

Az Egyesült Államok automatikusan állampolgárságot ad a területén született gyerekeknek. Ezt a konzervatív politikusok szerint sokan ki is használják, ezért jó ideje követelték már Donald Trumptól, hogy lépjen fel a szülésturizmussal szemben.

Tették mindezt annak ellenére, hogy a lap szerint egyáltalán nincsenek arra vonatkozó adatok, hogy hányan mennek kifejezetten ezért az Egyesült Államokba.

A 444.hu egy 2018-as riportot idéz, mely szerint elsősorban az orosz és a kínai állampolgárságú nők érkezhetnek kimondottan azért az Egyesült Államokba, hogy ott hozzák világra a gyereküket.

A magyarok elektronikus beutazási engedéllyel (ESTA) utazhatnak az Egyesült Államokba, azt egyelőre nem pontosan tudni, ebben milyen változások lesznek, ám a vámvizsgálat miatt valószínűleg minket ugyanúgy érint a szabályozás.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top