nlc.hu
Utazás

Tucatnyi oroszlán üldözi a zsiráfot

Tucatnyi oroszlán üldöz egy zsiráfot – szenzációs felvétel

A pihenő oroszlánfalka kiszúrja, hogy a közelükben egy zsiráf inni kezdett. Úgy döntenek, megpróbálják levadászni, és egy közelben tartózkodó turista levideózta a látványos esetet.
Oroszlánok kontra zsiráf

David Sher vállalkozó a botswanai Xai Xaiban kempingezett, a Chobe folyó közelében. Miután az éjszakát a táborhelyen töltötték, bepattantak az autóba és elindultak egy poros úton. Nem igazán számítottak semmi látványosságra, amikor véletlenül felfigyeltek egy falkányi pihenő oroszlánra.

Megálltak az autóval és órákig figyelték az oroszlánok rutinját az ébredéstől kezdve a szomjuk oltásán át a vakarózásig. Csakhogy a nyugalmi állapot egy pillanat alatt változott meg, amikor az oroszlánok kiszúrták, hogy a közelükben épp egy zsiráf próbál inni. Azonnal átkapcsoltak vadász üzemmódba – derül ki a UPI cikkéből.

Az esetet David videóra vette, és látszik rajta, hogy az oroszlánok csendben osonva próbálták becserkészni az áldozatukat, kihasználva, hogy a zsiráf a vízbe lógatja a fejét, így nem tud körülnézni. Az utolsó pillanatban szúrta ki a támadóit és azonnal futásnak eredt, nyomában az éhes oroszlánokkal.

Az oroszlánok zsiráfra csak csapatban mernek támadni. Nemcsak azért, mert a hosszú lábai miatt nagyon gyors, hanem azért is, mert a lábainak óriási ereje van, amivel kegyetlenül nagyokat tud rúgni. David szerint nagyjából húsz oroszlán üldözte a zsiráfot, de a felvételen biztosan nem láthatjuk mindegyiküket. Végül a zsiráf bizonyult a gyorsabbnak.

Az oroszlánok aztán visszasétáltak a pihenőhelyükre. Látszólag picit csalódottak voltak, és mintha egymást vigasztalták volna

– vonta le a következtetést az eset szemtanúja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top