nlc.hu
Utazás

Rejtett kamerát talált az airbnb-s lakásban

Rejtett kamerát talált az airbnb-s lakásban

A kommentelők szerint egyre gyakoribb, hogy a szállásokon kamerákat rejtenek el a tulajdonosok, de ezúttal nem volt jogsértő a kamerázás.
Kanapé és dohányzóasztal egy lakásban

Rejtett kamerát fedezett fel az Airbnb-n kibérelt lakásban egy férfi a nyaralása során; a kamera a kanapé párnái közé volt bedugva a nappaliban.

Erről maga az érintett utazó, Ian Timbrell posztolt a korábban Twitterként ismert X nevű platformon, és egy fotót is mellékelt, ahogy zavart arccal ül a kanapén, mellette a kamerával.

„Oké, normális vagy furcsa? – tette fel a kérdést a posztjában. – Az Airbnb-s lakásban van egy webkamera, ami az egész nappalit figyeli. Rosszul tettem, hogy kihúztam? Nekem ez a privát szféra durva megsértésének tűnik!”

A bejegyzést több mint 1,5 millióan látták, és a felháborodáson kívül ezeket írták: sajnos egyre gyakoribb, hogy a rövid távra bérelt lakásokban kamerákat rejtenek el a tulajdonosok. Ha nincs egyértelműen jelezve a kamera, és erről nem tájékoztatják az ügyfelet, az súlyos jogsértés.

Többen azt tanácsolták, hogy az ilyesmit mindig jelenteni kell az Airbnb-nek, és kérni kell a szállás díjának teljes visszatérítését. További tipp, hogy a szállás oldalán érdemes megírni az értékelésében, hogy be volt kamerázva a hely, hadd tudják meg mások is. A jövőre nézve is akadt egy javaslat: be kell szerezni egy olyan eszközt, ami érzékeli a rejtett kamerákat, mert olyan helyeken is lehetnek, ahol nem ilyen könnyű észrevenni őket.

Ám úgy tűnik, hogy ezt a kamerát szabályosan helyezték el a nappaliban. Az Airbnb közlése szerint a szálláshirdetés leírásában egyértelműen szerepelt, és a foglalás előtt a vendég számára is látható volt. A férfi egyébként nem lépett kapcsolatba a szállásközvetítő céggel, hanem a vállalat kereste meg az ügyben, és végül visszatérítették a pénzét.

(Daily Star)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top