nlc.hu
Utazás

Londoni albérlet szabályai

Óvatosan a londoni szállásokkal, a szexet is megtilthatja a főbérlő

A Londonban albérletet kereső fiatalok akár még a szexről is lemondanak.

A londoni lakáshelyzet leginkább a reménytelen jelzővel írható le. Az nlc is írt a London belvárosi lakásaiban felvert sátrakról, mint megfizethető AirBnB megoldásról – most pedig újabb hír borzolja a kedélyeket. A londoni lakások albérlet szerződései akár tételesen is megtilthatják a szexelést, míg

Kanapé és dohányzóasztal egy lakásban

Kanapé és dohányzóasztal egy lakásban (Fotó: Unsplash)

mások csak “éjszakai vendégek” fogadását tiltják.

Persze tulajdonosa válogatja: van, akit már az is zavar, ha a szerződésben foglaltnál több ember alszik éjjel a bérlakásban. A Vice által kérdezett szakértő szerint a szex önmagában még nem ok a felmondásra, persze ez semmiben nem akadályozza a háziurakat.

Az albérlők szerelmi életének efféle korlátozása így is törvényszegő lehet, hiszen a bérlőket számos jog illeti a bérleménnyel kapcsolatban, többek közt annak  “csendes élvezete” is –

kérdés, hogy a szeretkezés is ide érthető-e.

A lakáspiaci viszonyok viszont Londonban is inkább a főbérlők számára előnyösek, így az albérletet kereső fiatalok a szextilalomhoz hasonló szigorú feltételeket is elfogadják a lakhatás érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top