nlc.hu
Utazás

Pintér Janka ezért hagyta el az országot

Pintér Tibor lánya, Pintér Janka ezért költözött el Magyarországról

A 25 éves lány új életet kezdett.

Pintér Janka korábban nem akart édesanyja és édesapja nyomdokaiba lépni, ezért jogi karon tanult, ám ez annyira megterhelő volt számára, hogy végül otthagyta az egyetemet. Bár ellenkezett, most mégis a művész pálya felé vette az irányt: jelenleg a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen másodéves hallgatója és alig várja, hogy hivatalosan is színésznő váljon belőle. 

„A színház szeretete már az anyaméhben is bennem volt, a színházi öltözőben szoptatott édesanya, ott nevelkedtem, ez a világommá vált már akkor is. Próbáltam egy ideig letagadni, hogy engem ez vonz, de hiába járattak zseniképzőbe, és tanultam kiválóan, már ott is a színjátszás érdekelt, csak nem mertem mondani. A nagyszüleim nem szerették volna, ha anya nyomdokaiba lépek, más szakmát szántak nekem, ezért elnyomtam magamban, de ez visszaütött. Fizikai tünetei is voltak annak, hogy ez nem nekem való: gyakran szédültem, a gyomrom kikészült, a testem így jelzett… Sokat jártam orvoshoz, de nem tudták megfejteni, mi a bajom. Gyomorfekély közeli állapotban volt a gyomrom, nem tudtam magamat elengedni” – nyilatkozta a Blikknek Pintér Janka. Édesanyja rendező barátja, Béres Attila ajánlására nézte meg a marosvásárhelyi egyetemet, mely annyira megtetszett neki, hogy végül a költözés mellett döntött. 

Pintér Tibor és lánya Janka

Pintér Tibor és lánya, Janka. (Fotó: Olajos Piroska)

„Én nagyon budapesti lány vagyok, imádom a színes városi életet, a sok barátomat, emiatt úgy gondoltam, Románia messze van, és nem akartam elköltözni sehova, aztán felvetődött bennem a nagy kérdés: a várost vagy az álmomat válasszam? Végül elhatároztam magam, mert Budapest megvár. Egyébként reggeltől estig bent vagyunk az egyetemen, a Nemzeti Színházba szoktak hívni statisztának és szép lassan kezdünk belekóstolni az igazi színházi életbe” – mesélte lelkesen Janka, akiről az is kiderült, hogy két éve újra rátalált a szerelem. A fiatal lány a jövőben független szeretne lenni pénzügyileg a szüleitől, és a színházi életben tevékenykedne továbbra is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top