nlc.hu
Utazás

Oroszországba menekült a család a melegek elől

Kanadából Oroszországba menekült a melegek elől a kilencgyerekes család, de csalódtak az orosz álomban

A konzervatív Feenstra családnak elege lett az Amerikát szerintük elárasztó LMBTQ+ propagandából. Mindenüket eladták azzal a céllal, hogy Oroszországba költözve gazdálkodásba kezdjenek egy szerintük nagyszerű országban. Megérkezésük óta nem teljesen úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezték.

Arend Feenstra és felesége, Anneesa nem mindennapos dolgot tett. Eladták a farmjukat Kanadában, és az így rendelkezésükre álló pénzből Oroszországba költöztek a nyolc gyermekükkel (van egy kilencedik is, de ő Kanadában maradt), hogy új életet kezdjenek. A döntésük annyira szokatlan volt, hogy az indulásuk előtt még egy sajtótájékoztatót is összehoztak.

Itt elmondták, hogy az ultraliberális, az LMBTQ+ emberekkel megengedő törvények miatt féltik a gyermekeik és az ország jövőjét, és biztosabbnak látják a családjuk prosperálását, ha nem Kanadában, hanem Oroszországban folytatják az életüket. Döntésükben az is közrejátszott, hogy szerintük az oroszoknál gazdálkodóként is jobbak a lehetőségeik, hiszen könnyen lehet sok földhöz jutni, ráadásul orosz tisztviselők is felajánlották, hogy segítenek majd nekik a kezdeti nehézségek leküzdésében. Az orosz álomról azonban gyorsan kiderült, hogy tényleg csak álom.

A konzervatív Feenstra család

A Feenstra család még egy korábbi, amerikai kiránduláson (Fotó: Instagram)

Találkozás az orosz valósággal

A Feenstra család január 12-én posztolta a Countryside Acres Instagram-oldalukon, hogy elindultak repülővel Oroszországba, az országba, ahol évek óta módszeresen zaklatják, verik és alázzák meg a melegeket, és ahol törvények segítségével lehetetlenítik el az életüket és a létezésüket. Ám úgy tűnik, hogy még ez sem volt elég Feenstraék boldogságához. Odaérve a család azzal szembesült, hogy a kanadai farmjuk eladásából származó pénzük gyanús volt a hatóságok számára, így befagyasztották azt. Mivel kevés forrásuk maradt, ők tízen egy szűkös, kétszobás lakásban kénytelenek meghúzni magukat a helyzetük remélt rendezéséig.

Mivel hozzászoktak ahhoz, hogy egy olyan országból jöttek, ahol szabadon véleményt lehetett nyilvánítani, Anneesa egy YouTube videóban akadt ki a helyzeten, amibe kerültek.

Készen állok arra, hogy felüljek egy repülőre és elhúzzak innen. Elértünk arra a pontra, hogy megkérdőjelezem a logika működését ebben az országban, és ez nagyon-nagyon frusztráló.

Frusztráltságukat növelte, hogy rádöbbentek: az országban nagyon kevesen beszélnek angolul, így nem igazán tudnak segítséget kérni az ügyeik intézéséhez. Egy Moszkvától hat órányira fekvő városban vannak, és tehetetlennek érzik magukat, így a kilencgyerekes édesanya elmondta, hogy csalódott az országban. A videójuk azonban nemcsak a kanadai és amerikai közönségüket érte el, hanem az oroszt is, és ott nem fogadták túl jól Feenstraék kritikáját.

Túsz vagy nem túsz?

És ekkor varázsütésre megváltozott a hangnem. A panaszkodó videójukat törölték, és egy „Bocsánatot kérünk és jobbak leszünk” címmel kikerülő YouTube videóban (a csatornájukat nagyjából 125 ezren követik) a Feenstra család feje elmondta, hogy korábban talán nem egészen jól fogalmazták meg a mondandójukat, és bocsánatot kért azoktól, akiket netán megsértettek ezzel.

Elmondása szerint a pénzügyi helyzetük megoldódott, és végre hozzájutottak a korábban befagyasztott pénzükhöz, és minden rendben van velük. Valójában eszük ágában sincs távozni Oroszországból, ahol hosszú távra terveznek, jó darabig ott szeretnének élni. Hozzátette, hogy a felesége, Anneesa korábbi videóban látható frusztrációja a kialakult kellemetlen helyzetnek szólt, de semmiképp sem vonatkoztatható egész Oroszországra és persze az oroszokra.

Azt persze elismerte, hogy a nyelvi korlátok okoznak nehézségeket, például egy bankban nehezen tudnak segítséget kérni az ügyintézésben, de elmondásuk szerint amúgy minden a legnagyobb rendben van, Oroszország pedig tárt karokkal várja a hozzájuk hasonló gondolkodású dolgos, keresztény családokat, akik új otthont keresnének az LMBTQ+-mentes életükhöz.

Itt rengeteg a föld és a lehetőség.

Miután az első bocsánatkérő videójuk megjelent, rengeteg kommentelő jelezte, hogy az egésznek olyan a hangulata, mintha kényszerítették volna őket, hogy megcsinálják azt, és olybá tűnik, hogy túszok lettek az új hazájukban. A helyzetükről aztán jó néhány lapbeszámoló jelent meg a nyugati sajtóban, amire a családfő szintén videóban reagált.

A nyugati lapbeszámolókat egyenesen nevetségesnek tartja: azt mondja, hogy teljesen szabadon élnek Oroszországban, egyáltalán nem túszok, és ugyanúgy szabadon nyilváníthatnak véleményt, ahogy korábban Kanadában is tették.

A kommentelők megjegyezték, hogy ha ennyire szabadok, akkor mondjanak egy videóban valami negatívat Vlagyimir Putyinról, de a család erre a kérésre nem reagált.

Inkább videókat tesznek közzé arról, hogy sok az áru az orosz bevásárlóközpontokban, ezért nem működnek a szankciók és eldicsekednek azzal, hogy már vettek egy új minibuszt maguknak…

Forrás: (1) (2) (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top